• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
Afrika'dan gelip Bitlislilerin bayram sevincine ortak oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Gine, Papua Ginesi, Filipinler, Etiyopya, Libya, Fas ve Somali gibi fakir ülkelerden öğrenciler, Bitlis'e geldiler. Sabahın erken saatlerinde Bitlislilerle birlikte saf tutan Afrikalı öğrenciler hem burada bayram namazlarını kıldılar hem de Bitlislilerle bayramlaştılar.

Bayram namazının ardından ilde bulunan mezarlık ve türbeleri ziyaret eden Afrikalı öğrenciler ziyaret ettikleri türbelerde dua ettiler. Afrikalı öğrenciler türbe ziyaretleri sırasında yolda karşılaştıkları Bitlislilerin bayramını kutlarken, Bitlislilerde Afrikalı öğrencilerin hem bayramını kutladılar hem de kolonya ve şeker ikramında bulundular.
Bitlis'e Etiyopya'dan geldiğini belirten İmaj İsmail, Bitlis'i ve Bitlislileri çok sevdiğini söyledi.
Mübarek Kurban Bayramını Bitlisli kardeşleriyle geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail, "Biz Bitlis'i ve Bitlislileri çok sevdik. Bitlisli kardeşlerimizin bayramını kutladık onlarda bizim hem bayramımızı kutladı hem de bize şeker ikramında bulundular. İnşallah nasip olursa bir daha Bitlis'e gelmek istiyorum." diye konuştu.

Somali'den gelen Ahmed Hasan ise, Bitlislilerin çok sıcakkanlı olduğunu ve Bitlis'te çok sayıda zat'ın yattığını gördüğünü anlattı.

Gine'den gelen Mahmudu Balde, "Türbeleri gezdik. Hem dua ettik hem dua istedik. Bitlis gerçekten çok güzel bir yer bizde bu güzel ve anlamlı günde bu güzel şehre geldik ve kardeşlerimizle bayramlaştık. Bizleri son derece misafirperverlikle karşıladılar. Bizleri kardeşlerinden ayırt etmediler" dedi.

Fas'tan gelerek Bitlis'te ki kardeşleriyle gönül köprüsü kuran Sufyan Ebdul da, "Biz Bitlis'e geldik. Bitlis'i gezdik. Bitlisli kardeşlerimizi de ülkelerimize bekliyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, Afrika ülkelerinden gelen öğrencileri 3 gün boyunca Bitlis'te misafir edeceklerini söyledi.
Bayramı Bitlis'te geçiren Afrikalı öğrencilerle birlikte bugün türbe ziyaretinde bulunduklarını aktaran Şimşek, yarın ise öğrencilerle birlikte kurban dağıtımı yapacaklarını sözlerine ekledi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir