• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
PKK/BDP`liler Mustazaflara saldırdı: 7 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MERSİN - Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi`nde, PKK/BDP`li oldukları belirtilen 50-60 kişilik bir grup Valilikten aldıkları izin ile kurban derisi toplamak isteyen Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi üyelerine saldırdı. Olayda aralarında Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi Başkanı Veysi Yumlu ve derneğin başkan yardımcısı Ercan Fidan`ın da bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 15. 00 sıralarında Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi kurban kesim alanında meydana geldi. Söz konusu alanda muhtaç vatandaşlar için deri ve kurban eti bağışı almak için stant açan Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi adına, Bilge Eğitim Der üyesi Yüksel Erdoğan`a bir vatandaş kurban derisi bağışında bulunmak istedi. Kurbanlığı kesen ve PKK/BDP`li olduğu belirtilen kasap, Erdoğan`a, "Ben bu deriyi size vermeyeceğim." dedi. Kurban derisini bağışlayan vatandaş da kasaba hitaben "Ben bu deriyi Mustazaflar Cemiyetine ve Bilge Eğitim Der`e bağışlamak istiyorum." karşılığını verdi. Bunun üzerine kasap elindeki bıçak ile Bilge Eğitim Der üyesi Erdoğan`a saldırarak bacağından yaraladı. Bu sırada PKK/BDP adına deri topladıklarını belirten 50-60 kişilik bir grup "Burada PKK/BDP`ten başka kimse deri toplayamaz." diyerek yanlarında taşıdıkları bıçak ve satırlarla Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi üyelerine saldırdı.
Olayda Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, başkan yardımcısı Ercan Fidan ile birlikte İsrafil Taştan, Abdullah Balcı, Selehaddin Koyu Faruk Turgut ve Bilge Eğitim Der üyesi Yüksel Erdoğan yaralandı.

Olayda yaralanan Yüksel Erdoğan, Veysi Yumlu, Ercan Fidan, Abdullah Balcı, Selehaddin Koyu, Toroslar Devlet Hastanesine, İsrafil Taştan Mersin Devlet Hastanesine, sağ ayağından aldığı bıçak darbesi ile yaralanan Faruk Turgut ise Mersin Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların durumlarının ağır olmadığı öğrenildi.

Olaydan sonra 50-60 kişilik saldırgan gruptan sadece bir kişi gözaltına alındı. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir