• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
Van Rahmet Eli Gıda Bankasından toplu kurban kesimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin de desteğiyle her yıl geleneksel olarak yapılan toplu kurban kesimi bu yılda Van Rahmet Eli Gıda Bankasının öncülüğünde , yüzlerce üye ve gönüllünün katılımı ve gayretli çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Tonlarca etin tek elden, daha önceden tespit edilmiş muhtaç ailelere ulaşmasını sağlayan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Yalçın Tay, "Bu vesileyle elimizde kayıtları bulunan ve evine bir kilo et alma imkânı bulamayan ihtiyaç sahiplerine et ulaştırıyoruz. Aynı zaman kestikleri kurbanları da fakir ailelere ulaştırmak isteyen kardeşlerimize bir kapı açmış oluyoruz." diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Bu hayır kapsının daha geniş olması bizim elimizde"
Bu yıl toplamda 14 büyük baş ve 26 küçük baş hayvanla yaklaşık 3 ton eti 1200 aileye dağıtmayı düşündükleri belirten Tay, " bu hayır kapsının daha geniş olması ve bu kapıdan istifade edebilecek insanlarımızın sayılarını artırmak bizim elimizde. Hayırsever kardeşlerimiz bilmelidirler ki bu kapı vesilesiyle fakirlere ulaşabilir ve yapmak istedikleri yardımları yapabilirler." dedi.

"Olması gereken bir şeydi"
Derilerin artık STK'lar tarafından da toplanıyor olmasını önemli ve hayırlı bir gelişme olarak gördüklerini ifade eden Tay, " Olması gereken bir şeydi. İnşallah daha hayırlı hizmetlerde kullanılacak bir imkân olmuştur." dedi. (Fikret Özkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir