• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
Hayırlar yerini bulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Demokratikleşme paketi ile kurban derilerinin artık serbestçe STK`lar tarafından toplanmasına imkân sağlanması STK`ların yüzünü güldürdü.

Van da faaliyet yürüten ve özellikle deprem döneminde büyük bir başarıyla binlerce aile tespit ederek bölgeye gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Van Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilisi Kasım Keklik, yapılan bu düzenleme ile artık hayırların yerini bulacağını ve bu hayırların mazlum ve fakirleri örtecek ve ısıtacak bir hayra vesile olacağını söyledi.

"Bir zulüm daha ortadan kaldırılmış oldu"
Kurum adına konuşan Kurban derileri toplama komisyonu Başkanı Kasım Keklik, hayırdan yana kendilerinin aşk, şevk ve iştiyakla çalıştıklarını ve her zaman için de kurum olarak çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Sebep olanlardan takdir etmek gerekir. Evet, bu vesileyle yıllardır Müslümanların ellerinden adeta zorla alınan ve hayrını yapma serbestîsinin önünde büyük bir engel olan bir zulüm daha ortadan kaldırılmış ve Müslüman halkımız kendi özgür iradesiyle hayrını olması gereken yere ulaştırma noktasında önemli bir hakkını elde etmiştir. Bundan böyle bizler Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Allahın izniyle elimize gelen bu derileri ihtiyacı olan insanlara ulaştırma ve mağdur olan halkımızın mağduriyetini gidermede daha iyi imkânlar elde eden kadar çaba sarf edeceğiz" dedi.

"Halkımızın ciddi bir teveccühüyle karşılaşıyoruz"
Bayram sabahı itibariyle deri toplama ekiplerinin iş başında olduğun ifade eden Keklik, "Hamd ederek ifade etmeliyim ki bizler artık derileri toplamaktan aciz kalacağız diye korkuyoruz. Zira halkımızın ciddi bir teveccühüyle karşılaşıyoruz. Umarız ki kardeşlerimizin bu güzel teveccühüne karşı bizler de layık olur ve bu güzel hizmetleri en güzel şekilde yerine getirme gayretinde oluruz" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir