• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
Konteynır kente bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberinde STK yöneticilerinin de için bulunduğu heyet ile beraber Van'daki Anadolu ve Tahirpaşa Konteynır Kentlerini ziyaret etti.

Milletvekili Kayatürk, konteynır kentleri ziyaret etmesiyle bir araya gelen aileler, gündemde olan sıkıntı ve taleplerini yineleyerek milletvekilinden yardım isterken, Milletvekili Kayatürk ise aileleri dinleyerek depremden sonraki süreçten bugüne kimsenin yalnız bırakılmadığı gibi buradaki ailelerin de yalnız bırakılmadığını ancak şartlar doğrultusunda herkesin makul noktada doğru olanı yapması gerektiğini söyledi.

"Tabi ki devlet mağdura el uzatmakla mükelleftir"
Kayatürk, "Eğer ben size ev verilmesi konusunda en ufak bir ışık görseydim inanın bu işin peşini sonuna kadar bırakmazdım. Ama ben biliyorum ki, bunun olasılığı görünmüyor. Tabi ki devlet mağdura el uzatmakla mükelleftir. Buradaki mağduriyetlere el uzatacak, çözüm bulacak iki icracı kurum vardır. Bunlardan birisi Valilik, diğeri ise belediyedir. Ben Valiliğin sunduğu kira yardımı önerisini kabul etmenizi tavsiye ederim. Bana göre doğrusunu yaparsınız. Bunun dışında belediye başkanı ile görüşüp, kiralayacağınız evlere ev eşyası konusunda destekte bulunmasını önereceğim. Burada senin benim değil hepimizin sorumluluğu var. Bu nedenle sosyal sorumluluğun gereği herkes elinden geleni yapmalıdır" diyerek konteynır kent sakinlerinin takındığı tavırdan vaz geçmeleri gerektiğini söyledi.

"Umarım sizlerde yardım edene yardımcı olur ve bu işi nihayete erdirirsiniz"
Olmayacak şeyler konusunda da direnmenin bir anlamının olmadığını söyleyen Kayatürk, Van'da binlerce ailenin ev istediğini ve bu istekte bulunanların içerisinde de hali hazırda konteynır kentte bulunanlardan daha kötü durumda olanların olduğunu ifade ederek, Bu sebeple yine de sizler için imkanların en iyisinin yapılmaya çalışıldığını biliyorum. İl Başkanımız Abdullah bey'de kaç defa sizlerle bir araya gelerek, çözüm peşinde koştu, keza bizler de aynı şekilde sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım sizlerde yardım edene yardımcı olur ve bu işi nihayete erdirirsiniz. Ben dediğim gibi gerek Vali beyle, gerekse de başkan beyle konuyu görüşüp, gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Bu arada elektrik ve sağlık ekibi noktasında gerekenlerin yapılması için ayrıca yetkililerle konuyu görüşeceğim" diyerek konteynır kentte kalanların gönlünü almaya çalıştı.

"Seçime kadar bu eylemi devam ettirmek için bize baskı yapılıyor"
Hatırlanacağı üzere bu iki konteynır kentte kalanlar kendilerine ev verilmediği gerekçesiyle açlık grevine başlamış sonradan bu eylem ölüm orucuna dönüştürülmüştü. BDP'nin sahiplendiği ve milletvekilleri düzeyinde ziyaretlerin yapıldığı eylem daha sonra Van'ın yerel gazetelerinden birinde çıkan " biz istesek de ve bu gün Vali bize ev verse de biz bu eylemi sonlandıramayız. Zira seçime kadar bu eylemi devam ettirmek için bize baskı yapılıyor" iddiasıyla gündeme gelmişti. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir