• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurban heyecanı İLKHA kamerasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



İSTANBUL- Bayram coşkusuyla beraber Kurban heyecanı yaşayan Müslümanlar duygularını İlke Haber Ajansına anlattı. Kurban kesme heyecanını Eyüp Kurban Kesim Merkezinde yaşayanlardan biri de Bayrampaşa İlçe Müftüsü İzzet Şener oldu. ortamın çok güzel hazırlandığını vurgulayan Şener, "Ortam çok güzel emeği geçenlerden Allah razı olsun. İstanbul'un birçok yerinde en son teknoloji ile donanmış kesim yerlerini görünce halk olarak dua ediyoruz. Kurban heyecan dolu bir ibadettir. Çünkü tekbirlerle başlıyor. Yüce Rabbimizin varlığını, birliğini ilan ediyoruz. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi kurbanın kanı yere değmeden Allah katına ulaşıyor. Bu ibadet inanan insanların cennete gitmesi için birer vesiledir. Biz ülkemizde huzur ve mutluluk içerisinde bayramımızı kutlarken buruk bir şekilde bayrama giren Suriye Mısır gibi ülkeleri gördüğümüz zaman üzülüyoruz. duamız Cenabı Hakkın İslam dünyasında akan kanı durdurması, Müslümanların gözyaşlarını dindirmesi, Müslümanlara huzur ve barış nasip etmesidir" dedi.

Kurban Heyecanını yaşayan Müslümanlar duygularını şöyle ifade etti;

Yüksel Yakup: Herkesin duygu yüklü olduğunu görüyoruz. Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin. Daha önce sokak arasında kurban kesiyorduk. Hem kurban sahibi hem de kurban edilen hayvanlar eziyet görüyordu. Ama şimdi gördüğünüz gibi güzel bir sistem kurulmuş.

Ali Camcı: Çok mutluyuz. ham dolsun Rabbim bu yılda bizlere kurban kesmeyi nasip etti. inşaallah sonraki senelerde de kesmeyi nasip eder. Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum.

Nezaket Elmas: Çok sevinçliyim çok güzel bir duygu. Kurbanları Allah rızası için kesiyoruz. Herkesin hayırlı bayramlar geçirmesini diliyorum. Herkesin de Allah rızası için bu ibadeti yapmalarını diliyoruz.

Aslan Kılıç: Çok mutluyuz. Fransa'da olan çocuklarıma da selam söylüyorum. Onlarında bayramını kutluyorum. Herkese mutluluk ve huzur diliyorum. Tüm milletimizin bayramı mübarek olsun. sizlere de teşekkür ediyorum. (Emrah Tel / Adem Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir