• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayram sabahı kurbanlık fiyatları daha uygun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kurban bayramı öncesi meydanlara yığılan binlerce büyük - küçük baş hayvan kurban satıcılarının ellerinde kaldı.

Bayram sabahı ellerinde kalan kurbanlıklarla tarihi İpekyolu kenarında kaldırımları mesken tutan kurban satıcıları ellerinde kalan kurbanlıklardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini ifade etti.

"Hayvanları satmamızda elimizde kalması da zarar"
Kurban satıcılarından Yusuf Durmuş 200'e yakın koyunun elinde olduğunu ve bunlardan ancak 30 tanesini satabildiğini dile getirerek, " Elimde kalan koyunlarında fiyatlarını en fazla 350 - 400 TL arasında tutabiliyoruz ki o da satılmıyor. Elimizde kalması durumunda mecburen bu havyaları besi hayvanı olarak elimizde tutmamız lazım. Ancak, bu da bize zarar. Çünkü hayvana yapacağımız bakım ile et için kilo olarak sattığımızda elimize geçecek olan para birbirini karşılamıyor." diyerek satışlardan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

"Üç yıldır ben bu işten sürekli zarar ediyorum"
Satıcılardan Hasan Kaya ise elinde 500'e yakın koyun olduğunu ve çok az bir kısmı hariç tamamının elinde kaldığını belirterek satışlardan dolayı sıkıntılı olduğunu belirtti. Kaya, " tüm bunların nedeni gelen ithal koyunlar. Maalesef dışarıdan gelen bu hayvanlar bizi bitirdi. Şahsen ben elimdekini bitirdikten sonra bu işi terk etmeyi düşünüyorum. Çünkü son üç yıldır ben bu işten sürekli zarar ediyorum. Kasaplar etin fiyatını 12,5 TL ye kadar düşürmüşler. Bu durumda ne yapabiliri ki? Vatandaş da daha ucuza nasıl alabilirimin hesabını yapıyor. Böyle olunca da koyunlar elimizde kaldı. Bakalım ne yapacağız." İfadelerini kullandı.

"Ne kadar uyguna bulursak bizim için o kadar iyi olur"
Kurban alıcısı Zahir Teknaz ise daha ucuzlar diye kurbanlığını almayı bu güne bıraktığını ancak fiyatların pek de fazla düşmediğini belirterek, "Biz de mecbur bu gün kurbanlığımızı alacağız. Evet, satıcılar fiyatların kendilerini kurtarmadığını söylüyor. Ancak bizlerinde imkânları maalesef iyi değil. Ne kadar uyguna bulursak bizim için o kadar iyi olur" dedi.
Van da küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları 300 ile 500 TL arası değiştiğini söyleyen Teknaz, "Tabi buda hayvana göre değişiyor. Hani biraz iyi bir şey alayım dersen haliyle fiyatı da yüksek oluyor." diyerek aslında fiyatların pek de düşük olmadığını söyledi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir