• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Bayram sevincine deprem gölgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İslam âleminin bir bütün olarak tekbirlerle karşıladığı Kurban Bayramı büyük bir sevinçle karşılandı. Sabahın erken saatlerinde camilere dolan müminler getirdikleri tekbirlerle Allah'ı yüceltirken müminler, kendilerini böylesi bir güne ulaştırdıkları için bolca dua etti.

Van'da yaşanan depremin üzerinden neredeyse 3 yıl geçmiş olmasına rağmen mahalle aralarında tahrip olmuş ya da yıkılmış camilerin tamir edilmemesinden dolayı bu yılda bazı mahallelerde Çadır Mescitlerde Bayram namazı kılındı. Van Şabaniye Mahallesinde depremde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen 263 yıllık Gazai Baba Camii de, cemaatinin bu acı burukluğu yaşadığı camilerden biri.

"Hayır, vallahi bu görev sadece bu hayvanı kesmekle bitmez"
Tüm sıkıntılara rağmen büyük bir sevinçle karşılanan Kurban Bayramının önemine vurgu yapan ve Alemi İslam için Kurbanın önemine değinen cami hocası Molla Nihat Tay, bu gün Müslümanların dünyanın bir çok yerinde zulüm ve esaret altında olduğunu hatırlatarak bu esaretin temelinde yatan ana nedenin Allah'a hak yolda adanmışlık müessesesiniz atıl durumda kalması olduğuna işaret etti. Tay, " bu gün sizler bu camiden çıktıktan sonra keseceğiniz bir hayvan ile kurban vazifemi yerine getirdim mi diyeceksiniz? Hayır, vallahi bu görev sadece bu hayvanı kesmekle bitmez. Bizler Müslümanlar olarak, Kurbanın Allah'a yakın olmak için kesmek anlamına geldiğini idrak etmek zorundayız. Hz. İbrahim gibi Allah'a tam bir itaat, Hz. İsmail gibi tam bir teslimiyet, Hz. Hacer annemiz gibi tam bir tevekkül olacak ki kurbanımız Allah'ın rızasına layık olabilsin" diyerek bu gün İslam ümmetinin içine düşmüş olduğu gaflete işaret etti.

 

Bayram namazı çekilen tekbirler ve camiyi dolduran çocuk, yaşlı, genç müminlerin kucaklaşarak bayramlaşmasıyla son buldu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir