• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
İsviçre`de Kurban Bayramı coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASEL - Tüm dünyada olduğu gibi İsviçre`de yaşayan Müslümanlar da Bayramı çoşku ile karşıladı. İş günü olmasına rağmen, izin alarak sabah erken saatte camilere akın eden halk, camilerde halkalar oluşturarak bayramlaştı.

O camilerden biri olan Basel Said-i Nursi Camii`nde Namaz kılmak için yer kalmayınca, ek halılar serildi. Namaz öncesi kısa bir sohbet gerçekleştiren Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz, Müslümanları bir olmaya davet etti. Molla Yahya, sohbet bitiminde sürekli kılınmadığından Bayram Namazının kılınış şeklini aktardıktan sonra Bayram Namazı kıldırdı.

Namaz sonrası tekbirler eşliğinde Mimbere çıkan Yılmaz Hoca, Bayramın kardeşliğe vesile olmasını temenni etti. Yılmaz hutbede şunları kaydetti: "Eğer bizler kardeşlik şuuruyla, Ümmet şuuruyla, Bayram şuuruyla, Kurban şuuruyla olay ve hadiselere yaklaşırsak, Allah`u teala bizlere bir çok şeyi ihsan edecektir."
Allah Resülü (sav)`in kendisi ve ümmeti için Kurban kestiğini anımsatan Yahya Yılmaz hoca, Hz. Muhammed`in (sav) kesim sırasında, "Ya Rabbi; Bu Kurbanı Muhammed`in ve Ehli Beyti`nden kabul buyur."

Yılmaz Hoca, hutbesine dua ile son verirken yine getirilen tekbirler eşliğinde Mimber`den indi. Son olarak yapılan duanın ardından cami içinde halka oluşturularak bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi. Bu arada camiye gelen herkesin yüzündeki sevinç ifadesi gözlerden kaçmadı.

Öte yandan Said-i Nursi Cami, her yıl verdiği kahvaltı ikramı geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Kahvaltı esnasında İlke Haber Ajansı aracılığıyla Türkiye`deki akrabalarına selam gönderen gurbetçiler, Bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.
(Muhammed Aslan - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir