• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Patlayıcı maddeler bayramı zehir ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Oyuncak silahlar, çatapat, maytap, torpil ve benzeri patlayıcı maddelerin özellikle çocuklar tarafından kullanımı Kurban Bayramı'nı vatandaşlara zehir ediyor. Kurban Bayramı nedeniyle yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, çocukların kullandığı patlayıcı maddelerden ve oyuncak silahlardan dolayı adeta evden çıkamaz oldu.

Bayram harçlığını ceplerine atan çocuklar, soluğu zararlı maddeler satan dükkânlarda alırken, sokaklar ve caddeler gürültü, korku ve panikten geçilemez hale geldi.
Oyuncak silahlarla atılan plastik saçmalardan dolayı her yıl yüzlerce çocuk yaralanırken yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almaması tepkiyle karşılanıyor.

Diyarbakır'da bayramın il gününde itibaren başlayan patlama seslerinin bayramın son gününe kadar devam ettiğini söyleyen Hamza Yakınerek, " İlgili kurumlar derhal harekete geçmeli, özellikle sokak aralarındaki dükkanlarda satışı yapılan bu maddeler ve oyuncak silahlar derhal toplanmalı ve bu işin toptancılığını yapanlar cezalandırılmalıdır. Özellikle bölgemizde bu maddelerin kullanılması ve yetkililerin bu konuda tedbir almamalarını kuşkulu buluyorum. Bu durum Kurban Bayramının manevi havasına halel getiriyor." dedi.
(Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir