• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
İlk kurbanlar kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram namazının ardından bazı vatandaşlar kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde keserek dini vecibelerini yerine getirdi. Belediyelerin belirlediği kurban kesim yerlerinde birçok kasabın kesim yapmak için beklediği görüldü. Kurbanını alanlar kazılan çukurların yanında kurbanlarını kestirdiler. Henüz kurban alamayanlar ise hemen yanı başlarında satılan kurbanlıklardan alarak kurban ibadetini yerine getirmeye çalıştılar.

Kurbanlık hayvanlarını henüz satamayanların ise ellerindeki kurbanlıkları biran önce satmak için bekledikleri görüldü.

Şanlıurfa`da birçok hayır derneğinin de belli yerlerde çadır açıp kurban kestikleri gözlemlenirken bazı Suriyeli mülteciler de kurban kesim alanlarında kasaplık yaptılar.

Bayram programlarının çok yoğun olduğundan dolayı bayram namazının hemen ardından kurbanlıklarını kestiklerini belirten Siverek`ten Mühittin Ördek, "Rabbimizin Kur`anı Kerim`deki `O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes` (Kevser 2) ve Peygamber Efendimizin `İçinizden kurban kesmeye gücü yettiği halde kesmeyen kişi namazgahımıza yaklaşmasın` emrine binaen büyükbaş bir kurban aldık. Kurban Bayramı programımız çok yoğun olduğundan hemen namazın ardından kurbanımızı kestik. Birazdan kurban hisselerini ayarlayarak, kurban etini fakir fukaraya dağıtacağız."dedi

Tatvan`da kurbanlığını kesen Abdülkerim Beysülen ``Kurbanımı kendim seçtim. Evimin bahçesinde benim kurbanım ile beraber şuanda üç kurban kesiyorum. Kesim işi bittikten sonra etleri doğrayıp eşit miktarda komşularıma ve fakirlere dağıtacağım. Kurban bayramı et yiyemeyenlerin sofralarına et girmesi için bir fırsattır. Tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum.`` dedi.

Şirin Mutlu ise "Kurban vecibesini yerine getirmek için kurbanlık kestim. Sofralarına et ulaşmayan ailelerin sofralarına inşallah bu Kurban Bayramı`nda ulaşır. Tüm ümmeti Muhammedîn bayramı mübarek olsun.`` ifadelerini kullandı.
(Osman Gülebak/ A. Uğurlu/ Menderes Beysülen-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir