• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2427.543
  • ...
Sultanahmet baş vaizinden Ayasofya çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Sultanahmet Camii`ndeki bayram namazında İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül hutbe okudu. Akgül okuduğu hutbede, "Paketler açılıyor, birçok kardeşlerimizde paketlerden istediklerini dile getiriyorlar. Bizde memnun oluyoruz çünkü herkes istediğini isteyebilir. Peki ama bizim şu bayramda paketlerden bir talebimiz yok mu?" dedi.

"Namaz Gönüllüleri Platformu" ve "Mihrap Gönüllüleri Platformu"nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının `bayram namazlarını illerin büyük camilerinde kılın` çağrısına uyan yerli ve yabancı müslüman vatandaşların tercihi Sultanahmet Camii oldu.

Bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Sultanahmet Camii`ne gelen İstanbullular, namaz saatinden dakikalar kala camiyi ve avlusunu tamamen doldurdu. Bayram namazı için Sultanahmet`e çok sayıda yabancı uyruklu müslümanın geldiği görülürken, kadınların da saf tutarak bayram namazı kılması dikkat çekti.

BAŞ VAİZ: "AYASOFYA CAMİ OLARAK AÇILMALIDIR"
Öte yandan Sultanahmet Camii`ndeki bayram namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırırken, hutbeyi ise İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül okudu. Hutbede, Ayasofya`nın cami olarak ibadete açılmasını isteyen Baş Vaiz Mustafa Akgül, şunları söyledi: "Paketler açılıyor, birçok kardeşlerimizde paketlerden istediklerini dile getiriyorlar.
 
Bizde memnun oluyoruz çünkü herkes istediğini isteyebilir. Peki ama bizim şu bayramda paketlerden bir talebimiz yok mu? Sultanahmet bugün cemaatle doldu taştı. Ancak Ayasofya cemaatten mahrum. Ayasofya ağlıyor, mükedder.
 
Ayasofya`nın açılması için daha kaç paket bekleyeceğiz. Ayasofya büyük olduğu için mi paketlere sığmıyor? Bir gün Ayasofya cami olarak açılmalıdır. Bizim talebimizinde sizin namınızda buradan seslendiriyorum; `Allah`ın izniyle bayram namazını beraberce kılacağız"

Bayram namazı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri vatandaşların üzerinde namaz kılmaları için tek kullanımlık seccade dağıttı. Ayrıca büyükşehir belediyesi ve Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı`na kurulan mobil büfelerde vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramı yapılırken, lokum dağıtıldı.
 
Bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle ve yakınlarıyla bayramlaştılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir