• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Kurban: İbrahim`i teslimiyet İsmail`ce adanmışlıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı zaman dilimlerinden biri olan `Kurban bayramını` idrak etmenin sevincini yaşayan müminler, sabahın erken vakitlerinde bayramlıklarını giyerek ve güzel kokular sürünerek camilere akın etti.

Tekbirler eşliğinde namaz vaktinin girmesini bekleyen cemaat vaktin girmesiyle önce bayram namazını eda etti, ardından da imamın verdiği hutbeyi dinledi. 

Tekbirler eşliğinde hutbesine başlayan İmam M.Ali Varol günün anlam ve önemine değindi. İmam Varol, "Kurban teslimiyet testidir, kurban yüce Allah kaşısın da acziyetin ifadesidir` diyerek müminlerin de Allah`a karşı Hz.İbrahim ve Hz.İsmail gibi ` İbrahim`i teslimiyet İsmail`ce adanmışlık, göstermesi gerektiğini belirtti.

Bayramın küskünlüklerin sona ermesine vesile kılınmasını belirten Varol, İslam kardeşliği gereği akraba ve komşuları, anne ve babadan mahrum öksüz ve yetimleri hatırlayarak şefkat elinin uzandığı herkesi ziyaret ederek Hz. Peygamberin `Müslüman kardeşini sevindirmen mağfiret vesilesidir` müjdesine kavuşmanın gayretinde olunması gerektiğini söyledi.

Yapılan duanın ardından cemaat cami içerisinde bayramlaştı. Uzun halkaların oluştuğu bayramlaşmadan sonra Çınarlılar , mezarlıkların yolunu tutarak ebediyete göçmüş olan yakınlarını ziyaret ettiler.

Mezarlıkta ölmüşlere yapılan duaların ardından halk akraba, komşu ve yakınları ile bayramlaşmak üzere dağıldı.

Abdulkadir Geylani camisinde çorba dağıtıldı

Şeyh Abdulkadir Geylani camisinde, Bayram namazının ardından, Siverek Belediyesi tarafından cami cemaatine çorba ikramı yapıldı.
(Vedat Aydın/ A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir