• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hama saldırısı İstanbul`da ptortesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu tarafından Suriye Konsolosluğu önünde düzenlenen gösteride Suriye ordusunun Hama harekatı protesto edildi. Yaklaşık 150 kişilik grup tarafından sloganlar eşliğinde yapılan gösteride Suriye ordusuna karşı dünyanın tepkisiz kalması kınandı.
   
Nişantaşı’ndaki Suriye Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, Suriye bayrakları ile protesto gösterisinde bulundu. Suriye ordusunun Hama şehrine girmesini protesto eden grup, dünyanın ve Türkiye’nin de yeteri kadar tepki göstermediğini ileri sürdü. Bölgede Suriye halkının yalnız bırakıldığını ve katliam yapıldığını söyleyen grup adına yapılan basın açıklamasında ordunun ilerleyişinin durdurulması istendi.
   
Platform adına konuşan Muhammed Akta, Beşar Esad’ın tutumuna karşı te televizyon ekranları karşısında üzülmenin yeterli olmadığını ve dünyanın harekete geçmesi gerektiğini ileri sürdü.

Konuşmalar sırasında grup arasından bir kişi “başbakan nerede” diye bağırdı. Kısa süreli gerginliğe neden olan gösterici polisler ve grup üyeleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir