• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...
Moskova`da ilk teravih heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam aleminin kutsal ayı Ramazan, Moskova`da ilk teravih namazın kılınmasıyla başladı. Rusya`nın başkentinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti.
   
Moskova Merkez Camii`ne gelen Rusya Müslümanları, teravih namazı çok öncesinden cami avlusunu doldurdu. Burada kurulan çadırlarda dini eserler ve tespih, takke gibi eşyalar satışa çıkarıldı. Mekanı gezen vatandaşlar çadırların kurulmasını Ramazan havasının oluşması adına katkı sağladığını dile getirdi.
   
Birlikte ilk teravih namazını kılan Müslümanlar, Ramazan`ı dolu dolu geçirebilmek ve bu kutsal günleri hakkıyla değerlendirmek için dua etti.
   
Tacikistan`dan geldiğini dile getiren bir Müslüman, "Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyorum. Elhamdülillah bu kutsal aya ulaştık. Moskova bu mevsimlerde çok sıcak oluyor. Yine de orucumuzu tutuyoruz. Hatta geçen yıl duman bile vardı. Ben inşaatta çalışıyordum. Hiç de zorlanmadım. Allah yardımcı oluyor." diye konuştu.
   
Otuz yıldan beri Moskova`da yaşadığını belirten Azerbeycanlı Muhammed Hazar ise, Moskova’da Ramazan`ı karşılamanın heyecan verici olduğunu söyledi. Hazar, "Türkiye`ye sık gidiyorum. Tabii ki Ramazan burada Türkiye’deki kadar heyecanlı olamaz; ama yine de heyecanlıyız. Büyük bayram yarından itibaren başlıyor. `On iki ayın sultanı` nasıl insanı heyecanlandırmaz ki, çok mutluyuz." dedi.
   
Ramazan heyecanını yaşamak için camiye gelen İnga Mammedova da, "Ramazan ayı Müslümanlar günahlardan arındırıyor, öte yandan İslam alemi için çok büyük bir bayram. Umarım güzel bir Ramazan ayı geçiririz, heyecanla bekliyorduk. Bu günlere ulaştığımıza şükrediyoruz." şeklinde konuştu.
   
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zafer Parkı`nda bulunan caminin çevresine geleneksel Ramazan çadırı kurulacak. Moskova`da faaliyet gösteren tüm camilerde sohbet programları düzenlenecek ve akşam namazı sonrası iftar sofraları kurulacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir