• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Hamas: Fetih Hareketi Pusulasını Şaşırmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamas, Fetih`i de Hamas aleyhine yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olmamaya davet etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi sözcüsü Ahmed Assaf`ın Hamas lideri Halid Meşal`e saldırdığı ve yanlış bilgilerle dolu haberlere dayanarak haksız ithamlarda bulunduğu açıklamalarını yalanladı.

Hamas Hareketi, dün (13 Ekim Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, suçlamaların asılsız olduğunu ve gerçekle hiçbir ilişkisi olmadığını, sadece bu suçlamaları yapanların kafalarında ve hayal dünyalarında yer aldığını, Fetih liderlerinin bel bağladıkları anlamsız müzakerelerin başarısız olmasının ardından pusulayı şaşırmış ve ne yapacaklarını bilmez bir halde davrandıklarını söyledi.

Bildiride, Hamas Hareketi`nin Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal için Suriye`den, Mısır`dan veya bir başka ülkeden ikamet izni talep ettiği haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğu ve bu tür asılsız haberlerin hareketin imajına zarar vermeyi hedeflediği ifade edildi.

Hamas`ın halkına, toprağına ve kutsal değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğini ve kararlarını hiç kimsenin eline bırakmayacağını vurgulayan Hamas Hareketi, Fetih Hareketi`ni de Hamas aleyhine yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olmamaya ve uzlaşı anlaşmasının gereklerini yerine getirmeye davet etti.

FİEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir