• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Gayrimüslimlere `Allah` demeyi yasakladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Malezya Temyiz Mahkemesi, Malay dilinde yayınlanan Katolik `Herald` gazetesinin haberlerde kullandığı `Allah` kelimesiyle ilgili Ekim 2009`da açılan davayı karara bağladı.

Mahkemenin kararıyla birlikte; Malezya`da Budistler, Hindular ve diğer dinlere mensup Hıristiyanların `Allah` kelimesini kullanması `suç` kapsamına alındı.

Üç yargıçlı mahkemenin başkanı Hakim Ali Apandi, gerekçeli kararında, ``Allah kelimesinin kullanımı, Hıristiyanlığın inanç ve uygulamalarının ayrılmaz bir parçası değildir. Bizim hükmümüz bu yöndedir, kararda anayasal hakların ihlali söz konusu değildir. Haftalık Katolik gazetesinin devamlı ve kategorik olarak `Allah` kelimesini kullanması için hiçbir neden görmüyoruz. Bunu serbest bırakırsak Müslüman olmayanların Arapça olan `Allah` kelimesini kullanması Müslüman cemaatte kafa karışıklığına yol açabilir`` ifadesini kullandı.

SALDIRILARA NEDEN OLMUŞTU
Malezya`daki Katolikler, 2008`de hükümetin Müslüman olmayanların, yazılı basında ``Allah`` kelimesini kullanmasını yasaklaması üzerine dava açmıştı.

Mahkeme 2009`da, Hıristiyanların ``Allah`` kelimesini kullanabileceğine karar vermiş ve yargı süreci tamamlanana kadar bu konudaki yasağı kaldırmıştı. Yasağın kaldırılmasının ardından, Malezya`da bazı kiliselere ve ibadet yerlerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir