• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Bosna`da ramazanın ilk teravih coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bosna-Hersek`te ramazan ayının ilk teravih namazı coşkulu bir şekilde eda edildi. Başkent Saraybosna olmak üzere Mostar, Travnik, Zenica ve Tuzla gibi önemli şehirlerdeki çok sayıda camide Müslümanlar, ilk teravih namazını kıldı. Camilerde yer bulamayan cemaatin önemli bir kısmı, namazlarını dışarıda eda etmek zorunda kaldı.

Başkent Saraybosna`daki ülkenin en büyük camisi olan Osmanlı eseri Gazi Hüsrevbey Camii`nde ilk teravih namazını, Reis-ul Ulema Dr. Mustafa Ceric kıldırdı. Teravih namazına kadınlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bu arada, ülkedeki birçok bölgeye Boşnakların da Türkçe`deki gibi kullandığı ``Ramazan-ı Şerif Mübarek Olsun`` şeklinde afişler asıldı. Ayrıca, ülkenin tüm camilerindeki minarelerde kandil ışıkları yakıldı ve Osmanlı`yı temsil eden ``yeşil ay yıldızlı`` bayraklarla donatıldı.

Sırbistan`da da ramazan ayının ilk teravih namazı başkent Belgrad`daki Osmanlı eseri Bayraklı Cami ile Sancak bölgesindeki Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Novipazar ve diğer kentlerdeki camilerde kılındı.

Hırvatistan`da bulunan ve ülkenin tek camisi olan başkentteki Zagreb Camisi`nde de ülkede yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazlarını eda etmenin sevincini yaşadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir