• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Bayram arafesinde Bitlis'te alışveriş doruğa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Kurban Bayramı'nın arafesinde Bitlis'te çarşı-pazardaki alışveriş doruğa çıktı. Alışverişe çıkan halk hem bayramlık hem de kış için alışveriş yapıyor. İşlerinden memnun olan esnaf ise şükrediyor.

 

Bayramlık giyimden kunduraya, tatlıdan şekere, sebzesinden meyvesine, şekerinden çikolatasına, kolasından kolonyasına kadar tüm ihtiyacını karşılamak için pazara alışveriş için çıkan halk fiyatlardan gayet memnun görünüyor.

 

Halkın ihtiyaçlarını karşılanmak için tabla üzerinde tezgâh açan Nafiz Kartal, "Yılda 2 defa dini bayramlarda halkımız böyle toplu bir şekilde kurulan pazara alışveriş için gelmektedir. Bu 2 dini bayramda gayet ilimiz canlanıyor.
Fiyatlar uygunlaşıyor. Hem satıcılar hem de alıcılar bu durumdan memnun, fakat insanlarımızdaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle para bulunmuyor. Kurban bayramının sonbahara denk gelmesi hasebiyle burada insanlar kış hazırlığını gördüklerinden dolayı bayram için masraftan biraz kaçınıyorlar.

 

Her şeye rağmen burada bayram havası mevcuttur. İnsanlar bu bayramın güzelliğini yaşamaya çalışıyor. Dini bayramların hazırlık safhasında dahi çarşı pazarlarda insanlar toplu olarak alışverişte bulunarak beraberliğin ve kardeşliğin mesajını veriyorlar." diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir