• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Urfa'da bayram alışverişi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da bayramın yaklaşmasıyla beraber çarşı ve pazarlarda yoğun bir alışveriş trafiği yaşanıyor. Bayrama hazırlanan halk, elbise veya bayramda gelecek misafirlere ikramda bulunmak için çarşının yolunu tutmuş durumda.

 

Merkezi çarşılarda alışverişe çıkan insan sayısı o kadar çok ki, yürümek neredeyse imkansızlaşıyor. Esnaf gelen bayramı fırsat bilerek satış yapmanın telaşıyla müşteri çekmeye çalışıyor. Müşteriler ise alacaklarını daha ucuza bulmak için fiyat soruyor. Merkeze bağlı köyler de bayram alışverişi için şehre akın etmiş adeta... Esnaf pazar günü açık hatta sabaha yakın açık bulunan işyerleri var.

 

Kurban bayramı olması hesabıyla bıçakçı pazarı bir hayli yoğun görünüyor. Tezgahlar bıçaktan geçilmiyor. Her taraftan bıçak bileme sesleri yankılanıyor. Kurban kesecekler hummalı bir telaş içinde. Bıçak satan esnaf durumdan oldukça memnun.

 

Bir de tüm bunlara ilaveten bayramı fırsat bilen seyyar satıcılar sokaklardaki yerlerini almış durumda. Bıçak bileme aleti, bıçak, elbise, ayakkabı vb. birçok şey satılıyor. Diğer bayramlar kadar olmazsa da şeker de satılıyor. Satıcı malını satma derdinde müşteri ise istediği şeyi uygun fiyata almanın derdinde...

 

Tüm bunlara rağmen yeni açılan AVM'lerden şikayetçi olanlar da var. Onlara göre lüks semtlerde açılan bu alışveriş merkezleri küçük esnafı adeta bitiriyor. Yine de şükrediyor haline şikayetçi olan esnaf...

 

Terziler ise geç saatlere çalışmak zorunda kalıyor. Çünkü dikilen elbise bayramda giyilecek. İşte bunun için terzi siparişi yetiştirmek zorunda zor da olsa. Kimi esnaf ise işlerin son günlere bırakılmasından şikayetçi. Kimisi ise yoğunluğun olmasından memnun... (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir