• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Bitlis'te ki bankalar halkı mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bayram arafesinde bayramlık alışverişi için banka ATM'lerinin önünde kuyruklar oluştu. İlçe ve köylerden gelen halk, banka ATM'lerinde para olmayınca saatlerce kuyrukta bekleme zorunda kaldı. Vatandaş olup bitenlere anlam vermediklerini ifade ederek yetkililere tepki gösterdiler. Yetkililerin konu hakkında açıklama yapmamaları ve olaya duyarsız davranmaları ise ayrıca halkın öfkesini artırdı.

 

Bayramdan önce halkın mağdur olmaması için maaşların yatırıldığı bankaların önünde bekleyen Bitlisliler, bir kez daha mağdur oldu. Mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlardan Mehmet Semih, "Mutki ilçesinde geliyorum. 4 saattir banka kuyruğunda para çekmek için bekliyorum. ATM'lerde para yok. Akşam oldu hala bayramlık için bir şey almadık. Akşam saatlerinde köylerimize dönmek zorundayız. Bizler bir kez daha bayram arafesinde mağdur edildik." diyerek olaya tepki gösterdi.

 

Saatlerce kuyrukta beklediğini ifade eden Nazım Özil ise, " Mutki'deki bankaya uğradık bizlere para olmadığını söylediler. Bizleri il merkezine yönlendirdiler. 25 kilometrelik yolu kat ederek merkeze geldik. Aynı mağduriyeti burada yaşıyoruz. Saatlerdir banka kuyruğunda bekliyoruz. ATM'lerde para olmadığını söylüyorlar. Yetkili ağızlarda şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmış değildir.

 

Bayram hazırlığını yapmaya çalışan bizim gibi yüzlerce insan bu mağduriyeti yaşıyor. Akşam saatlerine yaklaştık artık ilçelerimize ve köylerimize dönmek zorundayız. Ama hala bayramlık için bir alışveriş yapmış değiliz. Saatlerdir burada yaşlısıyla, genciyle, bayanıyla bekliyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir