• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Moskova`da Kurban Bayramı Hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova`da kurban ibadetinin yerine getirilmesi için şehir merkezi çevresinde ondan fazla noktada mezbaha ve çiftlik belirlendi. Bu kurban kesim merkezleri bayramın birinci günüden 17 Ekim`e kadar hizmet verecek. Alanlar Moskova`nın büyüklüğü göz önüne alınarak yerleşim merkezinin etrafında farklı bölgelerden seçildi.

Moskovalı Müslümanlar bu sene ilk defa uygulanacak sistemle telefonda kurban vekaleti verebilecek. Böylece kurban kesim işlerini yürüten firmaya telefonda vekalet verenler mezbahaya gitmeden kurbanını kestirebilecek ve kurbanın etleri ibadet sahibinin evine teslim edilecek .

Ayrıca Müslümanların kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ya da hayır kurumlarına da bağışlayabileceği imkanlar mevcut .

Camilere sığmayan cemaat için özel alanlar ayrıldı

Başkentteki camilerin yetersiz kalması nedeniyle cemaat için şehrin kuzeyinde ve güneyinde bulunan iki park alanı bayram namazı yeri olarak belirlendi. Moskova`da geçtiğimiz bayram namazlarında cemaat camilere sığmamış ve binlerce müslüman sokak ve caddelerde namaz kılmıştı .

Moskovalı Müslümanların cami sorunun, Prospekt Mira semtinde inşatı devam eden 10 bin kişilik caminin 2015 yılında ibadete açılmasıyla bir nebze de olsa çözülmesi bekleniyor.

Öte yandan Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla Moskova`daki camilerin içinde ve dışında temizlik işlerinin de hız kazandığı gözleniyor .

"Bayramın manevi atmosferi artıyor"

Rusya Müftüler Konseyi Dış İlişkiler Sorumlusu Rasim Gallamov, Müslümanların rahat ve güvenli bir şekillde ibadetlerini yerine getirmeleri için Rus makamlarıyla ortaklaşa hareket ettiğini anlattı .

Gallamov, Moskova`da Kurban Bayramı`nın manevi atmosferinin her sene daha da artığını belirterek, Müslümanların manevi duygularının yoğunlaştığını ve kurbana daha fazla önem verdiklerini söyledi.

Rusya`da Kurban Bayramı`nın resmi tatil günü olmadığını hatırlatan Gallamov, Müslümanların namaz ve Kurban ibadetlerini yerine getirmek için işlerinden ve okullarından izin aldıklarını ifade etti.

Gallamov, dini bayramların Rusya`da yaşayan müslümanlarla yerel halkın kaynaşmasına vesile olduğunu kaydederek, kurban etinin sadece Müslüman halka değil Ruslara da dağıtıldığını ve bunun karşılıklı saygı, sevgi ve anlayışı artırdığını belirtti .

Gallamov, Rusya Müftüler Konseyi ve tüm Moskovalı Müslümanlar adına İslam aleminin Kurban Bayramı`nı kutladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir