• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
`Gazze, Arap ve İslam Ülkelerinin Ulusal Güvenliğinin Uzantısıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, güvenlik görevlileri için düzenlediği mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, kendi sınırları ile birlikte Mısır sınırını da koruduklarını ifade ederek, Mısır`ın ve Arap ülkelerinin ulusal güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu, Gazze`nin Mısır`ın, Arap ve İslam ülkelerinin ulusal güvenliğinin uzantısı olduğunu ifade etti.

Filistin İçişleri Bakanlığının savaş vakti ve abluka altında vatanı ve vatandaşları himaye etme görevini başarıyla yürüttüğünü belirten Heniyye, güvenlik politikalarının üç esas üzerine kurulu olduğunu kaydederek, birinci esasın vatandaşın canının, malının, namusunun, mülklerinin ve yaşam unsurlarının korunması olduğunu söyledi.

İkinci esasın vatanın ve vatandaşların işgal güçlerinin saldırılarına karşı korunması olduğunu ifade eden Heniyye, Filistin halkının onuruna, hukukuna ve inancına saldırıya asla izin vermeyeceklerini bildirdi.

Filistin Başbakanı Heniyye, güvenlik politikalarının üçüncü esasının ise başka ülkelerinin iç işlerine karışmamak ve başta Mısır olmak üzere Arap ülkelerinin ulusal güvenliğini korumak olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir