• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Vanlı STK'lar Kurban Bayramına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kurban Bayramlarında da hayır çalışmalarını aralıksız sürdüren Vanlı İslami STK'lar bayram hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.

Bayram hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Van Rahmeteli Gıda Bankası Fakir Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çiplak ile Verenel Derneği Üyesi Lokman Özalp, Bayram öncesi kurban kesimi ve et dağıtımından tutun bayramlaşma programlarına kadar birçok çalışma için hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.

"Rahmeteli 120 gönüllüsüyle kurbanın birinci gününde muhtaçlara et ulaştıracak"
Rahmet Eli Gıda Bankası tarafından kesilen kurbanlıkların etlerinin gönüllüler tarafından dağıtılacağını belirten Van Rahmeteli Gıda Bankası Fakir Tespit Komisyonu Başkanı Özhan Kurban Bayramı ile ilgili çalışmalarının bir ay öncesinden başladığını söyledi.Özhan, "Bugünden itibarıyla 15 büyükbaş hayvan 20 küçük baş hayvan aldık. Tabi bunların sayıları bayram gününe kadar artmaktadır. Her sene olduğu gibi bu sene de Kardeşler oto yıkama da kurbanlarımızı hijyen kurallarına dikkat ederek keseceğiz. Kurban etlerini de yaklaşık 120 gönüllü arkadaşımızla aynı gün içinde İnşallah muhtaç ailelerimize kurban etlerini ulaştırmaya çalışacak." dedi.

Hedef Van'da 2 bin 500 aileye et ulaştırmak
Geçen sene yaklaşık 2 bin aileye et ulaştırdıklarını hatırlatan Özhan, bu yıl da hedeflerinin yine 2 bin 2 bin 500 aileye et ulaştırmak olduğunu söyleyerek, bu kurbanların kesimi için 4 kasap tutuk. Ayrıca tecrübeli arkadaşlarımızda yardım edecekleri kesimden hemen sonra ise yaklaşık 120 gönüllü ve üyemiz bu etleri aynı gün içerisinde muhtaç ailelerimize ulaştırmaya çalışacak" diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Kurban derileri de muhtaçlar yararına kullanılacak"
Öte yandan bu yıl Valilikten aldıkları izinlerle kurban derileri de toplamaya başlayacaklarını aktaran Özhan, "Bu yıl farklı olarak deri toplama çalışmalarımız da olacak. Valilikten aldığımız izinle kurban derilerini de toplayarak yine muhtaç aileler yararına kullanacağız. Bu çalışmamız merkez ve köylerde olacak" diye konuştu.

İHH: Kurban ibadet, paylaşmak ve kardeşliktir
İHH İnsani Yardım Vakfının yaklaşık olarak 20 yıldır Kurban organizasyonu yaptığını ifade eden İHH Van Temsilcisi Ercan Çiplak, "Bu yıl ki Kurban İle ilgili sloganımızda 'Kurban İbadet Paylaşmak ve Kardeşliktir' şiarıyla dünyanın 100'e yakın ülkesi ile ve Türkiye'de Kurban organizasyonu yapacaklarını belirterek, "Bu kapsamda Van ilimizde de çalışmalarımızı tamamladık. Allah nasip ederse burada 4 büyükbaş hayvan kestireceğiz. Ayrıca vakfın merkezinden gelecek olan kurban etlerini 800 ila bin ailemize ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

"Bayramda yetimleri unutmayacaklar"
Bayram çalışmaları kapsamında muhtaç ailelere et yardımının yanında yetim ailelerin ziyaret edeceklerini de sözlerine ekleyen Çiplak, "Özellikle yetim çocukların giydirilmesi yetim evlerinin ziyaret edilmesi faaliyetlerimiz de var. Ayrıca bu yıl Kurban Bayramı kapsamında iki günülü arkadaşımızı yurt dışına göndereceğiz. İnşallah bu bayram ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olur " şeklinde konuştu.

"Merkezi sitem ile kurban dağıtımı yapıyoruz"
Veren El Derneği üyesi Lokman Özalp ise diğer STKların aksine kendilerinin farklı bir çalışma sergiledikleri belirterek, bizler merkezi sistem ile bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Merkeze gönderdiğimiz kurban ücretleriyle alınan kurbanlıkların tek merkezden kesildiğini belirterek, "Geçen sene yaptığımız Kurban çalışmalarında merkeze göndermiş olduğumuz kurnan paralarını en çok ihtiyacı olan yurt içi ve yurt dışındaki insanlara kardeşlerimize et ulaştırdık." dedi.

Nasip olursa bu Kurban Bayramı'nda da Veren El Derneği olarak kendi çaplarında çalışmalarını tamamladıklarını ifade ederek, "Geçmiş yıllarda genel de 100 ile 150 ailemize et ulaştırıyorduk bu yıl da bu sayımızı artırarak devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Ayrıca kurban derilerini de toplama çalışmalarının olduğunu ifade eden Özalp bu noktada Müslümanları uyanık davranmaya davet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir