• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Van Köyleri Dayanışma Derneğinin ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Çalışmaları kapsamında, 2011'de yaşanan depremlerde adeta yerle bir olan Yeşilsu köyü sakinlerini ziyaret eden Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkilileri, köy halkının sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

Köy halkının sorunlarını yetkili makamlara ulaştırmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten dernek yetkilileri, çalışmalarının bayram sonrasında da devam edeceğini belirttiler.

Yeşilsu köyünün Van'ın en güzel ve en güzide köylerden biri olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Muhammed Ali, köylerinde su sorunu olduğunu belirterek, "O büyük musibetten sonra yıkılan tüm evlerimizi yeniledik. Daha önce de gündeme gelmişti. Sadece su sorumuz var." dedi.

Köylerinde son zamanlarda cemaatle namaz kılma şuurunun azaldığını belirten Muhammed Ali, köylerdeki manevi havanın korunmasının gerektiğini belirtti.
Köylerinde birden çok sorun olduğunu ifade eden köy sakinlerinden Metin Ateş, sorunlarını Van Köyleri Dayanışma yetkililerine aktardı.

Köylerimizde İslami eğitim şart!
Daha sonra Yabalı mezrasına geçen Dernek yetkilileri burada mezra imamı tarafından karşılandı. Mezrada imamlık yapan Abdurrahim Hoca da yapılan çalışmaları ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, köy halkının İslami bir terbiye ile terbiye edilmeleri durumunda şehir merkezlerinden çok güzel ortamların oluşabileceğini belirterek, "Kadınlarımız kızlarımız İslami eğitimden tümden uzak yetiştirilmek isteniyor. Bizler yetkili birini gördüğümüzde maddi ihtiyaçlar tek aklımıza geliyor. Aslında maddi ihtiyaçlardan çok daha önemli olan manevi ihtiyaçlarımızı unutmamamız gerekir" şeklinde konuştu.

"Amacımız köy halkımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermektir"
Her yerde olduğu gibi köylerde de İslami eğitimin hayati önem taşıdığını belirten Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkililerinden Abdullah Ucak ise "Dernek olarak amacımız köy halkının maddi ve manevi ihtiyaçlarını görüp bunları karşılayabilmektir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aldemir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir