• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tezgahlarda Ramazan Bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan arifesinde Eminönü`nde iftariyelik satışı yapılan tezgahlara vatandaşlar adeta akın etti. Sahur ve iftar için alışveriş yapan vatandaşlar, iş yeri sahiplerinin de yüzünü güldürdü.

İslam alemi bu gece ilk sahur ile birlikte yarından itibaren bir ay boyunca oruç tutmaya başlayacak. Müslümanlar bu manevi ayın bereketini evlerinde yaşarken bir taraftan da iftar ve sahur için günlerdir hazırlık yapıyor.

Yarın oruca başlayacak vatandaşlar iftarlık ve sahur yemeği için alışveriş yapmak amacıyla Eminönü`ne akın etti. Mısır Çarşısı`nın önünde bulunan şarküteri tezgahlarında adeta Ramazan bereketi yaşanıyor. Kimileri pastırma, kimileri ise hurma almak için tezgahın önünde kuyruğa giriyor.

Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatlarının hemen hemen aynı olduğunu belirten esnaflar, vatandaşların ilgisinden çok memnun olduklarını Ramazan ayının bereketi ile geldiğini aktardı. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte manevi bir haz duyduklarını anlatan vatandaşlar ise iftar ve sahur için alışveriş yaptıklarını dile getirdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir