• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Hacı adayları Mina ve Arafat`a gelmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanları, Arafat heyecanı sardı. Hacı adayları, Mina ve Arafat`a akşam saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Mekke`de ihrama giren yaklaşık 3 milyon Hacı adayı, 25 kilometrelik yolculuğun ardından önce Mina`ya, ardından Arafat`a gidiyor. Kimi Hacı adayları bugünden Arafat`a giderken; kimileri ise Peygamber Efendimiz`in sünnetini yerine getirmek amacıyla Mina`da kalıyor.

Vakfe için milyonların toplanacağı Mina ve Arafat`ta hazırlıklar tamam. Emniyet güçleri havadan ve karadan Hacı adaylarının güvenliğini sağlayacak. Hacı adayları Mina ve Arafat`ta konaklayacağı çadırlara yerleşti.

Haccın fazlarından olan vakfe, arefe yani pazartesi günü Arafat`ta yapılacak. Müslümanlar, Mescid-i Haram’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ovada, ‘Cebel-i Rahme’nin (Rahmet Dağı) eteklerinde el açıp dua edecek.

Arafat’tan sonraki durak Müzdelife olacak. Hacı adayları, gün batımıyla birlikte Mina`ya gelecek. Akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek kılan Müslümanlar burada bir müddet durduktan (vakfe) sonra şeytan taşlama için taş toplayacak.

Bayramı Mina’da karşılayacak olan hacı adayları, Müzdelife`de vakfe yapacak, Mina`da şeytan taşlayacak. Müslümanlar, kurban kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkıp Hacı olacak. Hacılar, ziyaret tavafı için Kâbe`ye dönecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir