• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Kurban satıcıları dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kurban satışlarındaki hareketsizlik kurban satıcılarını üzüyor. Ayrıca Pazar yerinin koşularından da şikâyetçi olan kurban satıcıları, getirdikleri her hayvan başına para ödediklerini ama pazar yerinin şartlarının çok kötü olduğunu dile getirdiler.

Satışlarımız çok düşük
Geçen seneye göre satışlarının çok düşük olduğunu söyleyen kurban satıcısı Sadık Alınak,"Aşağı yukarı 8-10 seneye yakındır bu işi yapıyorum. Kurban fiyatları geçen seneye göre çok düşüktür. Bu sene kasaba iyi satış yaptık. Yalnız kurban satışımız rağbet görmüyor. Büyükbaş hayvan 2bin ile 6 bin TL arasında değişiyor. Yalnız müşteri yok."ifadelerini kullandı.

Müşterilere bir bardak çay ikram edecek yerimiz yok
Pazar yerinin koşullarının çok kötü olduğunu söyleyen Alınak,"Pazar yeri için şikâyetçiyiz. Hayvanımızı bağlayacak bir yerimiz yok. Bir sosyal tesisimiz yok. Gelen müşterilere bir bardak çay ikram edecek yerimiz yok. Sabahtan oturuyoruz burada ağzımız kuruyor. Güneş altındayız. Yani güneş altında pancar gibi kızarmışız. Yine de sağ olsun esnaf arkadaşlarla birbirimize yardımcı oluyoruz. Hayvanlarımızı sağa sola çekiyoruz. Bunların hepsini kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Sabah hayvanlarımızı getirdiğimizde yetkili arkadaş gelip, büyükbaşlar için hayvan başı bizden 2,5 TL yer parası alıyorlar." dedi.

Geçen sene daha iyiydi
Satışlardan şikayetçi olan bir diğer satıcı Muhittin Aytar,"Geçen sene küçükbaşları 500 TL'ye veriyorduk. Bu sene 350-500 TL arasında değişiyor. Ama satışlarımız çok düşük. Fiyatlarda bir artış söz konusu değil ama yine de kurbanlıklara fazla bir talep yok."dedi.(M.Salih Gönül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir