• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Serhad FM köylülerin  sesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Sunumunu Van Köyleri İle Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Fetullah Botan'ın yaptığı programın bu haftaki konuğu Özkaynak (Beyrek ) Köyü Muhtarı Ferzende Sürme oldu. Muhtar Sürme köylerindeki sorunları dile getirdi ve köylerinin güzelliklerini dinleyiciler ile paylaştı.

"Köylerde İslami havanın hâkimiyeti sürüyor"
Köylerinde İslami bir havanın olduğunu belirten Muhtar Sürme, bu manevi havanın devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Malum kent merkezlerinde ahlaki yozlaşma oldukça fazladır. Köylerimiz küçük yerleşim alanları olduğu için bu anlamda ahlaki çöküntü daha azdır." dedi.

"En büyük sıkıntımız kanalizasyondur"
Köylerinde en büyük sıkıntının kanalizasyon sorunu olduğunu ifade eden Sürme, köydeki atık suların sadece bir kuyuya aktığını kuyunun ise dolduğunu söyledi. Sürme, "Pis kokular köy halkının özellikle de çocukların sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Koyu dolduğu için bu su aynı zamanda arazilerimize akıyor. Yetkililerden talebimiz bu sorunun bir an önce görülmesi ve çözülmesidir. Köyümüz yeni olduğumuz için sorunlarımız çok fazladır. Okullarımız henüz tamamlanmadı. Yollarımızda yapılmadı." diye konuştu.

"Köydeki su sorununu götürmediğimiz bir Başbakan kaldı"
2011'de yaşanan depremlerde nerdeyse köylerinin tamamının yıkıldığını hatırlatan Muhtar Sürme, yeni evlerine taşındıktan sonra uzun süre su sorunu ile mücadele ettiklerini aktardı. Sürme şöyle konuştu: "Biliyorsunuz 2011 de yaşanan depremlerde en fazla hasar gören köylerden bir tanesi de bizim köyümüzdür. Eski köyümüzde su fazlaydı şebeke suyumuz da vardı. Ancak Depremlerden sonra köyün yukarısında yapılan yeni konutlarımızda 7 ay buyunca susuzlukla mücadele verdik. Başbakan yardımcısından tutun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne kadar gitmediğim kapı kalmadı ancak sorun bir türlü çözülemedi. Milletvekillerine defalarca telefon açtık yine olmadı. Sonunda geçtiğimiz günlerde AFAD' a gittik. Bize bir müteahhit gönderdiler. O da bizleri epey bir oyaladıktan sonra kavga gürültüyle su sorunumuzu hallettik." ifadelerini kullandı.( Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir