• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
`Rabbimizin istediği bir bayramı gerçekleştirmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar Kurban Bayramı ile ilgili olarak görüşlerini paylaştı.

Hür Dava Partisi Bingöl İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Vahit Eser Bingöl halkının ve tüm dünya Müslümanlarının kurban bayramını tebrik etti. Eser, Bingöl halkının ve tüm dünya Müslümanlarının Kurban Bayramını tebrik etti. Bayramların sevinç ve mutluluk zamanları olduğunu ve bu güzel anların dünya Müslümanlarına hayırlar getirmesini diledi.

``Bayramın manasına uygun bir şekilde geçirilmesi gerekir``
Bayramların manasına uygun idrak edilmesi gerektiğini dile getiren Eser"Özelde Bingöl halkına, genelde tüm Türkiye ve bütün dünya Müslümanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yüce Allah bu bayramı Müslümanların birliğine, dirliğine ve vahdetine vesile kılsın inşallah. Özelde Mısır`daki, Suriye`deki ve Irak`taki Müslümanların kurtuluşuna ve bayramı bayram manasıyla idrak etmelerine vesile olmasını diliyoruz. Bingöl`ümüzde bayramın gerçek manasıyla idrak edilmesini diliyorum. Neticede bayramlar sevinçlerin mutlulukların doruğa çıktığı zaman dilimleridir. Bu manaya uygun bir şekilde idrak edilmesini halkımızdan bekliyoruz. Kurban bayramı adı üstünde kurbanların kesildiği bir bayramdır. Hac mevsimi içerisinde idrak edilen bir bayramdır. Bu münasebetle bu büyük bayramın manasına uygun bir şekilde geçirilmesini diliyorum."dedi.

``Kurban ibadetini yaygınlaştırmamız gerekir``
Bir defa kurban kesmekle bu farizanın bitmediğini söyleyen Eser"Yaşadığımız bu bölgede Şafii kardeşlerimiz sanki kurban geleneğinden sanki biraz uzaklaşmışlar. Kardeşlerimizden isteğimiz bayramı manasına uygun bir şekilde idrak etsinler. Hanefi Mezhebine baktığımızda inanç yönünden zayıf olan kardeşlerimiz bile birikimlerini bir araya getirip kurban kesiyorlar. Şafii mezhebine mensup kardeşlerimize baktığımızda maddiyatları iyi bile olsa sanki bir defa kurban kesmekle bu farizanın üzerlerinden kalktığını sanıyorlar. Kurbanı, kurban kesim noktasında manasına uygun bir şekilde idrak edelim. Neticede yaşadığımız toplumda nice insanlar vardır ki yılda bir sefer bile evinde et görmüyor. Biz ne kadar bu kurban ibadetini yaygınlaştırırsak, toplumda bu duyarlılık ta fazlalaşır. Böylece mağdur kardeşlerimize bu kurban etlerini ulaştırmış oluruz. Bu davranış şekli hem dünyamız için hem ahretimiz için daha isabetli olur. Tekrardan bütün Bingöllü kardeşlerimizin bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim." İfadelerini kullandı.

``Âlemi İslam`da akan kan ve gözyaşının dinmesini Rabbimden niyaz ediyorum``
Bingöl`ün kanaat önderlerinden Ali Burakgazi yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle Bingöl halkının bayramını tebrik etti. Bayramın Âlemi İslam`ın çektiği sıkıntıların bitmesi için vesile olmasını diledi.

Burakgazi konuşmasının devamında"Alemi İslam`ın Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın bölgemize ve Âlemi İslama huzur ve saadet getirmesini Rabbimden diliyorum. Âlemi İslam`da akan kan ve gözyaşının bir an önce dinmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu bayramın Âlemi İslamın birliğine, beraberliğine arafatta, kabe-i muazzamada ve ravda-i mutahharada kabul olan dualar hürmetine huzur ve saadet getirmesini rabbimden diliyorum. Âlemi İslam`da maalesef son dönemde hep gözyaşı ve kan görüyoruz. Gerek Suriye`de gerek Mısır`da Müslümanların maruz kaldığı bu zulmün, bu haksızlığın ve bu adaletsizliğin bir an önce bitmesini rabbimden niyaz ediyorum."dedi.

Hz İbrahim`in evladı Hz. İsmail üzerinden vermek istediği mesajın önemine dikkat çeken Şevket Börü, " Hz. İbrahim`in mesajının idrakinde olmalıyız. Hz. İbrahim Allah için evladından tereddüt etmeden vazgeçebilmiştir. Kurban Bayramına kaynaklık eden bu kıssa aslında teslimiyetin, fedakarlığın ve samimiyetin bir ifadesidir." dedi.

``Muhammed Mustafa(A.S) kurban bayramını nasıl idrak ettiğine bakmak gerekir``
"İbrahim`i İsmail`i ve Hacer`i bir teslimiyet içinde bayramlarını geçirmelerini rabbimizden niyaz ediyoruz" diyen Bingöl`ün tanınmış simalarından Molla Abdullah Tokuş, `` Bütün insanlığın kurtuluşu için gelen Muhammed Mustafa bir kurban bayramını nasıl idrak ettiğini ve nasıl ifa ettiğini Rabbi Zülcelâl karşı görevini nasıl ihya ettiğini öğrenmek ve onun gibi yaşamak ve yaşatmak biz Müslümanlar için en elzem ve en gerekli olan bir amel bir ibadet şekli olmalıdır.``dedi.

``Bizim istediğimiz bir bayramı değil Rabbimizin istediği bir bayramı gerçekleştirmek lazım``
Kendilerinin istediği bir bayram değil Allah`ın istediği bir bayramı gerçekleştirmek gerektiğini ifade eden Tokuş, "Muhammed Mustafa (a.s) yaşamış olduğu bir bayramı gerçekleştirmek gerekir. Bugün ümmeti İslam kan ağlıyor. Müslümanların birbiriyle dayanışması gerekir. Kardeşlerimiz İsmail`i bir teslimiyet içersinde olmalı. Bacılarımızda Haceri bir duruş sergilemeli. Çünkü bugün ümmet bu duruma düşmüşse emin olun ki bu teslimiyetin yoksunluğundan kaynaklanıyor. Ne zaman Müslümanlar Allah`a gerçek manada kul oldular, Rabbul Âlemin onları muhafaza ve muzaffer eylemiştir. Bütün dünyada ağlayan Müslüman kardeşlerimizin hallerini göz önüne alıp üzerimizdeki mesuliyetin yükünün ağırlığının bilincinde olmalıyız. İnşaallah-u Teâlâ bilinci içerisinde olmayı tavsiye ediyorum. Bunun için de bütün kardeşlerimizi Allaha gerçek manada kulluğa ibadete ve bayrama çağırıyoruz.`` Şeklinde konuştu
 
(Nihat Kanat/ M.Salih Gönül- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir