• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Tatlı  telaş devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BİTLİS- Kurban bayramına yaklaştığımız şu günlerde halkı bayram telaşı sardı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bitlis'in Tatvan ilçesinde çarşı-pazar, bayram alışverişi yapmak isteyenlerle dolup taştı. Satışlardan memnun olan esnaf, bayram arifesinde işlerinin daha da artacağını söyledi.

 

Bayramların olmazsa olmazı bayram şekeri de üretim yerinde yola çıkarak marketlerdeki yerini aldı. Vatandaş ise tatlı bir heyecan içinde bayram şekeri, çikolata ve kolonyalarını almak için alışverişe şimdiden başladı.

 

Müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Tatvan esnafından Emin Kılıç, "Bayrama sayılı günler kala şeker satışlarından memnunuz. Bayram şekerlerinin fiyatlarında geçen yıla oranla pek fazla bir artış olmadı. Fiyatlar 5 TL'den başlayarak 30 TL arasında değişiyor. Kolonyalar ise 2 TL'den başlayıp 7 TL arasında değişirken lokum fiyatları ise yine aynı şekilde 5 TL ile 25 TL arasında değişiyor" dedi.

 

Ayakkabı ve giyim satışlarında da bayrama sayılı günler kala artış yaşandı. Ayakkabıcılar ve giyim mağazaları şimdiden dolup taşarken esnaf bu durumun satışlar yönünden bereketli olacağını söylüyor.

 

Çocuk ve bayan kıyafetleri satan Ekrem Candan, bayramların özellikle çocuklar için güzel olduğunu kaydetti.

 

Bayramın sonbahar ayına denk gelmesi nedeniyle çocukların daha çok kazak, keten ve hırka tercihini yaptığını belirten Candan, bir çocuğun bayramlık alışverişinin 40-50 TL civarında tuttuğunu, halk alışverişi son güne bırakacağından dolayı yoğunluk yaşandığını belirtti.

 

İbadullah Camii iş merkezinde esnaf olan Maşallah Çiçek ise, ''Bayrama sayılı günler kaldı. Halk bayrama iki iç gün kala alış verişlerini yapıyor. Pasaj şuanda dolu doludur. En çok gençler alışveriş yapıyor. Tabi bayramın son günü daha çok karabalık olacak.'' dedi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir