• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...

BATMAN - Müşterilerinin damak tadına göre tatlı yapıp, bunlarla tezgâhlarını süsleyen pastaneler müşterilerin akınına uğradı. Batmanlı pastaneciler, bayrama bir gün kala vatandaşların yoğunluğundan oldukça memnun olduklarını söylediler.

Tatlı siparişlerinin arttığını söyleyen pastaneci Mehmet Yılmaz, "Bayramdan önce yoğun bir sipariş almıştık. Şuandan itibaren Bayram için siparişleri veriyoruz. Satışlarımız çok iyi gidiyor. Tabi geçen sene çok fazla işlerimiz yoğundu. Her damağa göre tatlılarımız mevcuttur. İki günde 2 bin tepsi tatlı sattık. Tatlıları yetiştiremiyoruz. Tatlı fiyatlarımız 10 TL'den başlıyor 40 TL'ye kadar çıkmaktadır. Bayramdan önce işlerimizdeki bu yoğunluk bizleri sevindiriyor." dedi.

Tatlı satışlarının geçen bayrama göre fazla olmazsa da satışların kendilerini memnun ettiğini vurgulayan A.Baki Tunç ise "Geçen bayrama göre işlerimiz daha azdır. 2 gündür yaklaşık 200 tepsi tatlı sattık. İşlerimizin azlığı toptancıların fırsatçılığındandır. Toptancılar, bu günleri fırsat bilerek cevizi, fıstığı, yağı, unu ve şekeri çok pahalıya satıyor. Bu da bizim satışlarımıza yansıyor. Yine Allah'a şükürler olsun işlerimiz iyidir." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)