• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
Siyonistler Gazze`ye inşaat sevkiyatını durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail ordusunun, Gazze ile İsrail sınırında yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğunda bir tünel tespit ettiği iddia edildi. İsrail, bu iddiayı öne sürerek Gazze`ye geçen ay izin verdiği inşaat malzemesi sevkiyatını yeniden durdurdu.

İsrail hükümetinin Batı Şeria`daki faaliyetlerinden sorumlu koordinatörü Eitan Dangot, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Gazze sınırında yaptığı incelemeler sırasında geçen hafta, Gazze`den İsrail`e uzanan 2,5 kilometrelik bir tünel tespit edildiğini öne sürdü.

"Son derece tehlikeli" olarak nitelendirdiği tünelin, Gazze`deki silahlı gruplar tarafından İsrail askerlerinin kaçırılması ve diğer geniş çaplı " eylemler" için inşa edildiği ihtimali üzerinde durulduğunu ifade eden Dangot, tünelin bulunmasının ardından Gazze`ye yönelik inşaat malzemesi sevkiyatının durdurulduğunu, önümüzdeki süreçte bu olayın yansımalarının devam edeceğini dile getirdi.

İsrail, Gaze`ye 2007`den bu yana durdurduğu inşaat malzeme inşaatı sevkiyatını geçen ay yeniden başlatmıştı.
İsrail basınında yer alan ve ordu yetkililerine dayandırılan haberlerde de, Gazze`nin güneyindeki Han Yunus kentinden, İsrail`de Negev Çölü`nün kuzeybatısına uzanan tünelin birçok çıkışının olduğu ve tünelde patlayıcıların ele geçirildiği öne sürüldü. İsrail makamlarının, tünelle ilgili resmi açıklamayı, patlayıcılar imha edilene kadar ertelediği ve tüneli de kullanılamaz hale getirdiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tünelin bulunup imha edilmesini, "teröre karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir parçası" olarak nitelendirdi.

İsrailli asker Gilad Şalit, 2006 yılında Gazze`den kazılan bir tüneli kullanarak İsrail`e ulaşan silahlı kişiler tarafından kaçırılmış ve 5 yıl boyunca Gazze`de rehin tutulmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir