• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Görmez`in davetine Mısır`dan küstah yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır Hacdan Sorumlu Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in ev sahipliğinde Mekke`de yapılacak Bi`se Başkanları Toplantısı`na (İslam Ülkelerinin Hac Organizasyon Başkanları Toplantısı) katılmayacaklarını bir basın toplantısı ile açıkladı. Cuma, dün yaptığı basın toplantısında Ankara`nın Mısır`la ilgli tutumunu da çok sert ifadelerle eleştirdi.

Görmez`in hiç bir siyasi yönü olmayan nazik davetine basın yoluyla cevap vermeyi tercih eden Muhtar Cuma, ilişkilerin düzelebilmesi için Başbakan Erdoğan`ın Sisi yönetimine yönelik sözlerini geri alması şartını koştu.

Türkiye`nin Mısır`ın içişlerine karışmaya hakkı olmadığını savunan Cuma, Ankara hükümetinin Mısır ile ilgili dış politikasını da gözden geçirmesini istedi.

Cuma, El Ezher`in yurt dışından gelen öğrencileri kabul etmeye devam edeceğini de sözlerine ekleyerek, eğitim konusunun siyasetin dışında tutulması gerektiğini de dile getirdi.

Bi`se toplantısı nedir?
Bi`se toplantısı her yıl farklı bir ülke tarafından Mekke`de gerçekleştiriliyor. İslam ülkelerinin hac organizasyon başkanlarının bir araya geldiği toplantıda, bir anlamda o yılın hac organizasyonunun değerlendirilmesi yapılırken gelecek yıllar için de öneriler paylaşılıyor.

Bu yılın Bi`se Toplantısı`nın ev sahipliğini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yapacak. 57 ülkenin davetli olduğu toplantı bayramın 3`üncü günü gerçekleştirilecek.
Toplantı geçen yıl Irak`ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.
Kaynak: Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir