• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
`Muhalefete Yaz Tatilinde Mutluluklar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ``Türkiye normalleşiyor. Şimdi Türkiye`de kimileri tartışıyor; `Karpuz kesecektik, kesmeyecektik. Karpuz kabuğu suya düştü mü, düşmedi mi?` Ama asıl üzerinde durulması gereken nedir biliyor musunuz? Artık karpuzun göbeğini Türkiye`de sadece belli bir takım elit kesimler yemiyor, paylaşılıyor`` dedi.

Bağış, Turgut Özal Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen partisinin Çekmeköy İlçe Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresi`nde, seçimlerin ardından çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Anamuhalefet partisinin, teşkilatlarına `İyi dinlenin ekimden sonra çok çalışacağız` diye yazılı genelge gönderdiğini dile getiren Bağış, ``Biz de onlara bu yaz tatillerinde mutluluklar diliyoruz`` dedi.

Bağış, Türkiye`nin bugün çok farklı bir noktada olduğunu belirterek, gençliğe verdikleri öneme işaret etti.

Başbakan Erdoğan`ın sadece Türkiye`nin Başbakanı değil, dünya vicdanının sesi olduğunu ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

``Türkiye normalleşiyor. Şimdi Türkiye`de kimileri tartışıyor; `Karpuz kesecektik, kesmeyecektik. Karpuz kabuğu suya düştü mü, düşmedi mi?` Ama asıl üzerinde durulması gereken nedir biliyor musunuz? Artık karpuzun göbeğini Türkiye`de sadece belli bir takım elit kesimler yemiyor, paylaşılıyor. Milli irade görevinin başındadır, muktedirdir. Türkiye`nin önü açıktır.``

Türkiye`nin bugün doğusunun da batısının da ilham kaynağı haline geldiğini dile getiren Bağış, yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 ekonomik büyümeyle Türkiye`nin dünya rekorunu kırdığını belirtti.

Bağış, 2010 yılı sonu itibarıyla yüzde 8,9 ekonomik büyüme sağlandığını anımsattı.

Bugünün anlamlı bir gün olduğunu da bildiren Bağış, rahmetli Adnan Menderes`in o dönemki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğuna ilk başvuruyu yapmasının bugün 52. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bağış, 31 Temmuz 1959`da ilk başvuru yapıldığında kişi başı milli gelirin 400 dolar olduğunu, bugün bu rakamın 11 bin dolar olduğunu, 2023 yılında 25 bin doların yakalanacağını söyledi.

2023 vizyonunun hayata geçirilmesinde gençlere güvendiklerini dile getiren Bağış, gençlerin Türkiye`yi çok daha ileri götüreceğine inandıkları için bu planların yapıldığını ifade etti.

1960 darbesinden sonra 15 Eylül 1960`da devrin Cumhurbaşkanı Celal Bayar`ın elleri kelepçeli olarak Yassıada`ya götürülen Fatin Rüştü Zorlu`ya `Avrupa Ekonomik Topluluğuna başvurmuştuk ne oldu?` diye sorduğunu anlatan Bağış, elleri kelepçeli olan Zorlu`nun da Bayar`a bir brifing verdiğini söyledi.

AB sürecinde atılan adımlara işaret eden Bağış, ``Biz bu adımları AB için atmıyoruz. Bu adımları milletimizin AB standartları üzerinde yaşam sürdürmesi için atıyoruz, atmaya devam ediyoruz`` diye konuştu.

Daha yapılması gereken reformların ve hala düzeltilmesi gereken yanlış uygulamaların var olduğuna da vurgu yapan Bağış, teker teker bunlara da el atılacağını kaydetti.

Güçlerini gençlerden aldıklarını belirten Bağış, kendilerinden evvelki siyasi hareketlerin gençlerin eline satır dağıttığını, gençleri şiddete yönelttiğini ileri sürdü.

Türkiye`nin aydınlık yarınlarını gençlerle gerçekleştireceklerini ifade eden Bağış, gençlere güvendiklerini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da sivil anayasa çalışmalarına işaret ederek, gelecek süreçte Türkiye`nin aydınlık yarınlarını inşa etmek adına daha fazla gayret içinde olacaklarını bildirdi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir