• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
ABD`de bütçe krizi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Bütçe krizinin 12. gününde de yapılan görüşmelerden sonra açıklama yapan Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor, Obama`nın masadaki teklifleri kabul etmediğini söyledi. Cantor, tekliflerinin Obama tarafından kabul edilmemesini "Hayal kırıklığı" olarak niteledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, borçlanma limitinin 6 haftalık uzatılması teklifinde bulundu. Başkan Obama ise görüşmelerden sonuç alınabilmesi için bütçe krizinin sona erdirilmesi konusunda ısrarcı. Başkan Obama, Cumhuriyetçilerin görevlerini yapmaları için `fidye` istediğini ifade etmişti.

Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, Cumhuriyetçilerle yapılan görüşmelerin sona erdiğini belirtti. Senatör Reid, sorunların çözülememesi durumununda sadece Amerika`nın değil, bütün dünyanın kayıpta olacağını ileri sürdü.

MEDYAYA GÖRE SENATO BORÇLANMA LİMİTİNİ ARTIRMAYI KABUL ETMEDİ
Başkan Obama ile Cumhuriyetçiler arasında yapılan görüşmelerin sonuç vermemesinde sonra Senato`da devam eden oylamada borçlanma limiti artırımı kabul edilmedi. Medyaya yansıyan haberlere göre, Senato, Cumhuriyetçilerin borçlanma limiti artırımı teklifini kabul etmedi. Bundan sonraki görüşmelerin Pazartesi günü başlaması bekleniyor.

Beyaz Saray ise yaptığı açıklamada, Kongre`nin bir an önce borçlanma limiti artırması gerektiğini kaydetti. Yapılan yazılı açıklamada, Kongre`den hükümetin tekrar işlev hale gelmesini sağlayan teklifleri yapılmasını istedi.

ABD`de borçlanma limitinin 17 Ekim`e kadar artırılamaması, hükümeti fiilen borçlarını ödeyemez duruma düşürecek. Bu durumda ABD ve küresel piyasaları olumsuz etkilemesi bekleniyor.
Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir