• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Muşlu hayvan sahipleri durumlarından memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kurbanlık hayvanlarını görücüye çıkaran yetiştiriciler, sahipsizlikten yakındılar. Belediye ve Valilik dahil hiç kimsenin gereği gibi kendileriyle ilgilenmediğini söyleyen besiciler, pazar yerinin olumsuz şartlarından ve hayvan fiyatlarının belirlenmemesinden dolayı zarar ettiklerini ifade ettiler.

 

Özellikle Belediyenin belirtilen konularda çok eksik kaldığını söyleyen Hamdusena Eroğlu, "Muş geçimini hayvancılıkla sağlayan bir il. Şuan kurban sezonu başladı. İnsanlar akşama kadar bu meydanda bekliyor. Lavabo yok abdesthane yok, bir mescit yok. Hele bir de gidin batıya bakın, şartlarımız aynı mıdır? Belediyenin bunu görmesi lazım. Buraya gelen hayvanların sağlık durumlarından kimsenin haberi yok. En azından buraya bir veterinerin tayin edilmesi lazım." dedi.

 

Hayvan fiyatlarının 4 sene önceki fiyatlar olduğunu söyleyen Eroğlu, arada zarar edenlerin yine hayvan sahipleri olduğunu belirterek, buna bir çözümün getirilmesini istedi.

 

Muş'un sahipsiz olduğunu ve kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını ifade eden Sadrettin Biçici ise, "Biz perişan olduk. Ne belediye var, ne de halimizi soran biri. Biz hayvan pazarı istiyoruz. Şuan hem biz hem de hayvanımız perişan durumdayız. Gece bu toprağın içinde yatıyoruz. Ayrıca hayvanımız ucuz satılıyor. Muş'tan başka vilayetlere TIR'larla hayvan gitti ve şuan satılmış durumda ve bizden hayvan göndermemizi istiyorlar. Fakat burada birkaç hayvan var onlarda satılmıyor." ifadelerini kullandı.

 

Valilik Belediye veya ilgili kurumların hayvanlara ortalama bir fiyat vermeleri gerektiğini ifade eden Nazım Sipan ise, "Biz şuan hayvanlarımızı aldığımız fiyata satamıyoruz. Batıda fiyat belli. Küçükbaş hayvanlar 500-600 TL'ye gidiyor. Biz burada 350- 400'e bile satamıyoruz." diyerek yetkililerin bu işe bir el atmasını istedi. (M. Şi,rin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir