• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
"Mısır direnişini unutturmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu gerçekleştirdiği 318. basın açıklamasını merkez Kayalıpark alanında gerçekleştirerek, Mısır direnişinin gündemde tutulmasının önemine dikkat çekti.

 

Basın açıklamasına Bakara Suresi 217-218 Ayetlerinin mealini okuyarak başlayan Platform sözcüsü Osman Gürel, "İbrahimi günlerdeyiz… Tevhidin günlerindeyiz… Tarihin put kıranının yeni imtihanlarla denendiği günlerdeyiz… Putları kırmak bedel ister elbette. Ve bayram bu bedelleri gönül rahatlığı ile ödeyebilenler içindir." ifadelerine yer verdi.

 

Gürel, "Putları kıranlar İsmailleri ile imtihan olunacaklar. Teşrik günlerine yaklaşıyoruz. Telbiyelerin semayı inlettiği bu günlerde biz de zulümden, şirkten, nifaktan teberri ediyoruz… Sloganlarımızla, kunutlarımızla, dualarımızla zalimleri lanetliyor tevhid ve adalet yolunda yürüyüşümüze devam ediyoruz." dedi.

 

Haccın ve kurbanın Allah'a yaklaşma vesilesi olduğunu belirten Gürel, "Telbiyelerimiz Rabbimize bağlılığımızın, onun düşmanlarından uzaklaşmamızın ifadesidir. Yaşadığımız zamanlarda İslam'ın ve Müslümanların en büyük düşmanlarının tel'in edildiğini belirtmektir. Haccda İsrail ve ameriKAN'ın telin edilmesini yasaklayan Suudi tiranlığı bugün de çağdaş firavunların aleyhine yapılacak her tür eylemi yasaklamaktadır. Hac Müslümanların genel kongresidir… Kunutlarımızı ilan ettiğimiz makamdır. Zalime karşı kıyamımızın merkezidir. Zalim otoriteler, bu telinimizi açıkça yapmamızı engelleseler de bilsinler ki telbiyelerimizle, teşrik tekbirlerimizle Allah'ın ve Müslümanların düşmanlarını telin etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

Gürel, Suudi tiranlığının hacda İhvan-ı Müslimin lehine diktatörlerin aleyhine gösteri yapılmasını ve slogan atılmasını yasaklayıp, böyle yapanların hacdan mahrum bırakılacaklarını açıklamasını şiddetli bir şekilde kınadıklarını söyledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir