• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Cilvegözü'den Suriye'ye geçiş yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kurban Bayramı süresince Cilvegözü Hudut Kapısında bazı sıkıntıların yaşanabileceğine işaret ederek, "Bayram süresince Suriye tarafının aktarma alanına araç göndermeyeceği ve Bab-el Hava kapısını kapatacakları bilgisine ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yazıcı, Kurban Bayramı öncesinde sınır kapılarındaki son duruma ve alınan tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, gümrük işlemlerinin aksaksız yürütülmesi amacıyla hudut kapılarında gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

 

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle ülkeye açılan hudut kapılarında yaşanan sıkıntılara da değinen Yazıcı, Öncüpınar ve Nusaybin kapılarının karşı gümrük idarelerinde hizmet verilmemesi nedeniyle kapalı durumda olduğunu ifade etti. Yazıcı, Yayladağı Hudut Kapısında ise güvenlik ve altyapı eksiklikleri giderilinceye kadar gümrük hizmetlerinin durdurulduğunu hatırlattı.

 

Bayram tatili nedeniyle Cilvegözü kapısında bazı sıkıntıların yaşanabileceğine işaret eden Yazıcı, "Halen bu kapımızda 500 TIR'ın yükünü aktarmak üzere sırada olduğunu, bayram süresince Suriye tarafının aktarma alanına araç göndermeyeceği ve Bab-el Hava Kapısını bayram süresince kapatacakları bilgisine ulaştık" ifadesini kullandı.

 

Bakan Yazıcı, bayram öncesinde söz konusu araçların işlemlerinin tamamlanabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, Cilvegözü Hudut Kapısına yük taşıyacak araç sürücülerinin ve ilgili nakliye firmalarının mağdur olmamaları için sevkiyatlarını buna göre planlamaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Akçakale gümrük kapısında ticari işlemlerin gümrük sahasında aktarma yapılmak suretiyle devam ettiğini ancak yolcu araçlarının geçişlerine Suriye tarafının müsaade etmediğini kaydeden Bakan Yazıcı, Karkamış gümrük kapısında ise yolcu işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

 

Bulgaristan tarafından kaynaklanan geçiş belgesi sorunu nedeniyle 3 gündür TIR geçişlerinin yapılamadığı Kapıkule'de 700, Hamzabeyli'de ise 500 araçlık kuyruk oluştuğunu kaydeden Yazıcı, söz konusu sorunun çözüldüğünü ve geçişlerin başladığını bildirdi. Yazıcı, "Kısa sürede bu araçların gümrük işlemleri tamamlanarak beklemeler ortadan kaldırılacak. Ayrıca Avrupa'ya yapılacak ihracatımızın bayram tatili nedeniyle aksamaması için tüm gümrük müdürlüklerinde ilave tedbirler alındı" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir