• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
İpekböceği seferlere başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da 110 yıllık hasret olarak bilinen 1904 tarihinde ilk defa gündeme gelen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen elektrikli tramvay hattı bugün itibariyle yolcu taşımaya başladı.

 

Açılış programına birçok milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve yetkililer katıldı.

 

Kent Meydan'ında düzenlenen açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın bir hasreti daha sona eriyor. Kaliteli tramvay araçları ile yolculuklar başladı. Artık vatandaşlarımız yerli tramvaylar ile zevkli bir seyahat yapacaklar. Bu araçlar Türkiye'ye örnek olacak." dedi.

 

İlk yerli tramvay ile Bursa'nın Türkiye'ye örnek olacağını kaydeden Altepe, tramvayların en çok tercih edilen seyahat aracı olduğunu belirterek, "Şehri görerek seyahat etme, hissederek seyahat etme ve zevkli bir seyahat gerçekleştirme konusunda bu örnek araçlar güzel araçlar." şeklinde konuştu.
Bursa caddelerinde yerli tramvayların Kent Meydanı'ndan bugün itibariyle seferlerine başladığını hatırlatan Altepe, "T1 hattı için Kent Meydanındayız. Stadyum, Altıparmak, Heykel, İnönü Caddesi ve Uluyol'u tamamlayarak dönecek olan 6,5 kilometrelik hat, Bursa'da ulaşıma nefes aldıracak. Araçlarımız tam yükle yarım kapasitede bu eğimleri rahatlıkla aşabilecek. Bu konuda testler yapıldı. Bugünden itibaren 50 kuruş ücretlerle başlattığımız seferlerle birlikte artık vatandaşlarımız güzel seyir zevkiyle bu seyahatleri yapacak." şeklinde ifade etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından tramvaya binen milletvekilleri, Başkan Altepe diğer yetkililer ve vatandaşlar tramvayla şehir turu attı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir