• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Erdoğan Araç Sahiplerine Seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, Ataşehir Anadolu Garajı`nda 758 İETT otobüsünün hizmete alım törenine son zamanlarda İstanbul`da yaşanan trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan`ın konuşmalarından satır başları...

Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyor bugün İstanbul`da hizmete aldığımız 758 adet İETT otobüsünün İstanbul`umuz için hayırlı olmasını Rabbim`den niyaz ediyorum.

Eski rakamla 930 trilyon lira bedelle İstanbul`a kazandırdığımız bu otobüslerin tamamı yerli üretim.
Başta sürücülerimiz olmak üzere tüm çalışanlara tüm yolculara kazasız yolculuklar diliyorum.

Bu yeni 758 otobüsle birlikte 1393 otobüsü devreye aldık. Kasım ayında sayısı 1705 tamamlamış olacağız.

ÖZEL ARAÇ SAHİPLERİNE ÇAĞRI

Bugün İngiltere`nin meşhur Londra`sında istediğiniz zaman şehir merkezine giremezsiniz. Öyle az bir ücreti de yok. 20 Pound ödemeniz gerekir.

Biz kimsenin harcamasına mal mülk edinmesine karışmayız karışamayız. Sadece tavsiyede bulunabiliriz. O bakımdan İstanbul`da ulaşım alışkanlıklarımızı mutlaka ama mutlaka değiştirmeliyiz.

Biz adımlarımı attık. Attık ne oldu. Çalışmalarımızı gören İstanbul halkı bizi iktidardan indirmedi.
Biz bu milletin hizmetkârıydık böyle çıktık yola. Bunun eserlerimizle ortaya koyduk. Şu anda size anlatacağım yatırımlar var.

Bunlar yapılanlar. Bunlar yapacaklarımızın teminatı.

Yurt dışına ciddi miktarlarda paralar ödeniyor. Cari açık artıyor. Akaryakıt tüketimi nedeniyle Türkiye yurtdışına önemli paralar ödeniyor.

Bakıyorsunuz 1-2 kilometrelik yola vatandaşımız atlıyor otomobiliyle gidiyor.

Bazı hatlar otobüs metro boş giderken binlerce araçla yol almaya çalışanları görüyorsunuz. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz.

Özellikle akaryakıt konusunda zengin bir ülke değiliz. Dışarıya ithalat yapıyoruz,. İstanbullular olarak çok daha hassas olmamız gerekiyor.

Ulaşım alışkanlıklarımızı gözden geçirmek zorundayız.

Ulaşımı rahatlatmak için hem alt yapıya hem de ulaşıma büyük yatırımlar yapıyoruz.

Ulaşımın özel araçlarla yapıldığı değil toplu taşıma araçları ile gidildiği yerdir.

Bazı hatlarda toplu taşıma araçları boş giderken, özel araçlar tek bir kişi ile yola çıkıyor.

Sabah işe giderken aklam eve giderken toplu taşıma araçlarını kullanmak içi çok daha hassas davranmak gerekiyor.

Ulaşım alt yapısını rahatlatmaya devam ediyoruz. 1994 yılında başladığımız büyük projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz.

Ömrü tükenmiş araçlarla yola çıkanlar bir arıza yaptığında trafiği kilitliyor.

Şu otobüsler sıfır. 758 otobüsü hizmete aldık.

Biten her proje trafiğin azalmasını, toplu taşıma kullanımının artmasına teşvik ediyor.

Toplu taşımaya ilgi arttıkça bu sorunlar da azalacaktır.

İstanbul`a gelene gelme mi diyeceğiz.

"SON GÜNLERDE YAŞANAN TRAFİK SIKINTISI GEÇİCİ"

Eğer ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirirek hem ülke hem İstanbul hem çevre hem de siz değerli ailelilerimiz kazanacaksınız.

Son günlerde İstanbul`da yaşanan trafik sıkıntısı geçicidir. Kurban Bayramı öncesinde yük ve yolcu taşımacılığı trafiği çok arttırdı.

PROJELERİ PEŞ PEŞE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nü 2015`te açacağız.

Marmaray`ı da engellemek istediler. Ve maalesef 4 yılımızı yediler. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımıdır bu.

122 yıldır iktidara gelenlerin hiç biri bu adımı atamdı. Bize nasip oldu. 29 Ekim`de Cumhurbakanımız ile birlikte hizmete açacağız. Bunlar varya bunlar tencere tavacılar ellerinden gelse bunu da protesto ederler.

2015`te iki açılışımız var. Biri Yavuz Sultan Selim Köprüsü biri de lastikli araç tüp geçiş projesi. Ve hızla ikinci tüp geçiş projesini tamamlayacağız.

Bu anamuhalefetin genel müdürünün ismini ağzıma almayacağım dedim aynı şekilde de yavru muhalefetin liderinin adını da ağzıma almayacağım. Yardımcılarım onların icabına bakıyor.

Kanal İstanbul`un ihalseine hazırlanıyoruz. Kanal İstanbul`u da bunların akılları almıyor. Biz inanıyoruz.

Bir diğer projede Çamlıca`daki televizyon kulelerini Küçük Çamlıca`ya kaydırıp yerine dev bir kule inşa edip İstanbul`un seyrine hizmet edeceğiz.

Ben muhalefet şunu söylüyorum yav sizin bir projeniz var mı? Ben bunu söylüyorum. Değerli arkadaşlarım bunların bu hevesi yok. Ve bunlar hiç bir zaman Cumhuriyetimize sahip çıkmadılar. Cumhuriyetçiyiz değilip halkı belli kesimlere böldüler, belli kesimlere ağır bedeller ödettiler. Milliyetçiyim deyip slogan atmakla milliyetçi olunmaz. Eğer cumhuriyet için bir eser ortaya koyuyarsan millet için bir şey yapıyorsan o zaman cumhuriyetçi ve milliyetçi olursun. Çocuklara hergün slogan attırarak cumhuriyet büyümez. Cumhuriyet geleceğe güvenle bakan, doğruyu dürüstlüğü yaşayanlarla büyütülür. Kim cumhuriyetçi kim milliyetçi, işte bizim farkımız bu.

İnşallah 2023`e çok farklı bir ülke olarak gireceğiz. Çok daha güçlü bir ülke olarak gireceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olarak gireceğiz.

Tek millet, tek vatan, tek bayrak tek devlet diyoruz. Bunu başaracağız. Ama tek dile hayır. Tek dine hayır. Herkesin diline, dine, örf ve adetlerine saygı duyuyoruz. Ne dil ne de din dayatması yapamayız. Ancak resmi dil Türkçe`dir.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir