• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mahalleli sağlık ocağı için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Karatay ilçesine bağlı Başak mahallesinde oturan vatandaşlar, mahallelerinde Sağlık Ocağının olmamasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililerden bir çözüm beklediklerini dile getirdiler.

 

Yetkililere seslerini duyurmak için toplanan mahalleliler adına konuşan Ahmet Baktemur, "Mahallemiz, şehrin kenarında olması münasebetiyle merkezden uzak durumdadır. Mahallemize minibüs seferleri yapılmıyor. Ancak belediye otobüsleriyle çarşıya gidebiliyoruz. Hastalarımız olduğunda geneli yoksul olan vatandaşlarımız ulaşımda sıkıntı çekiyor. Ayrıca kendisi veya bir çocuğu hastalanan bir anne, sağlık ocağına gidip gelinceye kadar evde bırakmak zorunda bıraktığı çocukları yanan soba tehlikesi ve benzeri kaza, facialar meydana getirebilecek durumlarla baş başa gelebilmektedir." dedi.

 

Baktemur, Sağlık Ocağının mahallelerinde açılması için muhtarın müracaatta bulunduğunu ancak mahalle nüfusunun en az 7 bin olması gerektiği yönünde cevap verildiğini belirterek, "Bizim mahalle nüfusu 2 bin 780 olduğu için bu şart yerine gelmiyor. Mahallemize bitişik bizim gibi mağduriyet çeken Çiftlik ve Tatlıcak mahalleleriyle beraber nüfusumuz 8-10 bini bulur, bu yüzden bu 3 mahallenin ortasına bir Sağlık Ocağı yapılırsa mağduriyetlerimiz giderilir." diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir