• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
GSM Operatörlerinin Son Cinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evin çatısına kurulan baz istasyonunun ‘baca’ görünümünde olması oldukça dikkat çekici. Vatandaşların tepkisinden dolayı GSM operatörleri, çeşitli görünümlerle baz istasyonlarını kamufle ediyor. Baz istasyonları, “baca, tabela, güneş enerjisi sistemleri, klima ve reklam panosu” görünümünde kurularak gizlenmeye çalışılıyor. Bu durum da vatandaşların daha çok tepki vermesine neden oluyor.


Konya’nın Meram ilçesi, Dedekorkut Mahallesi’nde, mevcut yapı kullanma izin belgesi bulunan binanın ruhsat ve eklerine aykırı olarak çatısına baca şeklinde ilaveler yapılmak sureti ile baz istasyonu yapılmış halde iken, Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 13.07.2011 tarih ve 73 sayılı Yapı Tatil Zaptı düzenlenerek ve mühürlenerek zaptın bir sureti binaya, bir sureti de mahalle muhtarına bırakıldı.

Belediye ekiplerinin yapmış olduğu çalışmayı gören mahalle halkı da konu hakkında şikayette bulunarak; “İlk etapta durumu fark etmedik. Bacadaki kapının dikkat çekmesi ve bacadan duman çıkmaması üzerine şüphelendik ve Belediye ekipleri tarafından yapılan araştırmada bacanın baz istasyonu olduğu ortaya çıktı. Belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.

Konu hakkında ceza-i müeyyideler oldukça dikkat çekici. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 184/1 maddesi; “Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar cezalandırılır” hükmüne amir bulunmakta.

Bu sebeple; ruhsatsız inşaat yaparak, imar kirliliğine neden olduğu iddia edilen yer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına, ilgililerin cezalandırılması için başvuruda bulunan Meram Belediyesi ekipleri; bu gibi olaylar hakkında vatandaşlarımızın da daha dikkatli olması gerektiğini ve şüphelendikleri buna benzer yerleri Belediyeye bildirmelerini istedi.

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir