• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Cami Konutu Yapılmazsa Cami İmamsız Kalır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Su sıkıntısı ile gündeme gelen Yeşilsu köyü ile köye bağlı Yabalı mezrası sakinleri, şimdi de imamsız kalma korkusu yaşıyor. 2011`de Van`da meydana gelen depremle yıkılan imam evinin yerine yeni yapılan imam evinin borcu ödenmediği için ustalar işi bırakıp gidince inşaat yarıda kaldı.
 
"16 bin 500 TL borcu var"
İmam evi olmadığı için Sağlık Ocağı lojmanında kalan köy imamı, Sağlık Ocağına ebe atanması sonrası ortada kaldı. Köylüler, inşaat halinde olan ve borcu ödenemediği için tamamlanamayan imam evinin bir an önce yapılması için yetkililerden yardım istediler.
 
İmamın evinin depremde yıkıldığını köylü fakir olduğundan yeni bir ev yaptıramadığını belirten köy sakini Muhammed Selim Işık, "Şu anda imam evi yapılıyor ama yarıda kalmış ve 16 bin 500 TL borcu var. Ebemiz mecburen Van`da kalıyor. Gelip görevini yapacak ama lojmanda imam kaldığı için ebe hanım gelemiyor. Biz istiyoruz devlet yardım etsin imam evini tamamlayalım. Bu durumda ne ebemiz mağdur olur ne de imamsız kalırız." şeklinde konuştu.
 
Görüştüğümüz köy imamı Muhammed Emin hoca ise, imam evi olmadığından dolayı bir yıldır Sağlık ocağının lojmanında kaldığını ve kalması için yapılan imam evinin imkânsızlıktan daha bitirilemediğini belirterek, bu durumun kendisini de sıktığını ve kendisini başkasının hakkını işgal etmiş gibi hissettiğini söyledi.
 
"Alaköy Sağlık Ocağından faydalanamıyoruz"
Köy ve mezra halkı, yıllardır ebesiz olduklarını ve yıllardır köye ebe gelmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Köye bir ebenin atanmasıyla buruk bir sevinç yaşayan köylüler, köye ebenin gelmesi sonrası Sağlık ocağı lojmanında kalan imamın ortada kalacağını dile getirerek bu sefer de imam sıkıntısı yaşayacaklarını söylediler. Köylüler adına konuşan Tahir Ateş, "Hastası olanların imkânları varsa Van merkeze götürüyor. İmkânı yoksa 24 saate bir, köyden araba kalkıyor. Sağlık ocağı olarak Alaköy köyüne bağlıyız. Ancak Alaköy ile de yolumuz ters düşüyor. Alaköy`e gidene kadar Van`a gideriz. Özel araba tutarsak ancak o şekil gidebiliriz. Onun için Alaköy Sağlık Ocağından faydalanamıyoruz. Sonunda bir ebe atanması ile beraber sevindik. Ancak imam evi olmadığı için imam mecburi olarak Sağlık Ocağının lojmanında kalması gerekiyor. Ebe köye yerleşirse bu sefer de imamın köyden gideceğinden korkuyoruz." dedi.
 
"İlgilenen kimse olmadığı için hoş olmayan görüntüler oluşuyor"
Köylerinin turistik bir köy olduğunu bunun için camilerinin temiz olması gerektiğini bu yüzden İŞKUR bünyesinde okul ve camilere verilen personelden bir tanesini de 2 camileri için istihdam etmek istediklerini söyleyen köy sakinlerinden İrfan Ebinç ise, "Milli Eğitim bünyesindeki okullara ve bazı camilere İŞKUR bünyesinde temizlik işçisi veriliyor. Biz de köyde bulunan 2 camimize hiç olmazsa bir temizlik personelinin verilmesini istiyoruz. Çünkü köyümüz turistik bir köy. Dışarıdan gelen misafirlerimizin her zaman için buraları temiz görmeleri lazım. WC`lerin kapılarını kapalı tutarsak dışarıdan gelen insanlar mağdur oluyor. Açık tutarsak çok çabuk kirleniyor. İlgilenen kimse olmadığı için hoş olmayan görüntüler oluşuyor" dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir