• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Cunta İhvan ile görüşüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Özel Haber
 
İhvanın da içinde bulunduğu halkın iradesini savunma komitesi, dünkü gösterilerde Tahrir ve Ramsis gibi katliamların yaşandığı meydanlarda gösteri yapılmaması çağrısında bulundu. Bu da siyasi çevrelerde farklı şekilde yorumlandı.
 
Doğruhaber arapça sitesinde yer alan habere göre, böyle bir kararın alınmasında cunta ile İhvan arasında yapılan dolaylı görüşmeler etkili olmuş olabilir. 
 
Doğruhaber arapça sitesinin belirttiğine göre Mısır`da İhvan ile cunta arasında arabulucular vasıtasıyla dolaylı görüşmeler yapılıyor. Mısır Anayasa Profösörü Ahmed Kemal Ebulmecd`in, Mısır basınında yer alan açıklamaları bunu teyid ediyor. Ahmed Kemal Ebulmecd, İhvan Cemaati ile ordu arasında arabuluculuk yaptığını doğrulayarak, çalışmalarında önemli bir mesafe kaydettiğini belirtti. 
 
Ebulmecd, İhvan liderleriyle yaptığı görüşmelerden çok olumlu sonuçlar aldığını, görüşmelerin devam edeceğini, ileri bir merhaleye geçmek için İhvan Genel Mürşidi yardımcısı Hayrat El Şatr`ın tutuklu bulunduğu cezaevinden konu ile ilgili açıklama göndermesini beklediklerini belirtti.
 
Siyasi analistler ilk defa kritik yerlerde gösteri yapılmaması çağrısının, bu görüşmeler ile ilgili olabileceğini belirterek, sonunda cuntanın İhvanla görüşmek zorunda kaldığına dikkati çekti.
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir