• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Manisa'da bayram tedbirleri arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Manisa il merkezinde alınan tedbirler ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.


İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele ek görev yazılmak suretiyle yaya devriye sayısının artırıldığı belirtilen açıklamada, "Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu canlı hayvan pazarı, alış-veriş merkezleri, pazar yerleri, mağaza ve dükkânlar ile gar ve terminalin bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık ve dolandırıcılık olaylarına karşı sivil ve resmi devriye sayıları arttırılarak kontrollere başlanmıştır" denildi.


Açıklamanın devamında, vatandaşların alış-veriş ve ziyaret amacıyla evlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evlerde hırsızlık olaylarının artabileceği göz önünde bulundurularak, önlemlerin alındığına dikkat çekildi.


Açıklamada alınan diğer önlemler şu şekilde sıralandı;
"1. Terminal giriş- çıkış trafik nokta görevlisince takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek,

2. Şehirlerarası otobüs terminalinden çıkış yapacak araç sürücüleri nokta görevlisi tarafından çalışma sürelerine uymayan ve hız limitini aşan ve takograf cihazlarına müdahale edildiği tespit edilen araç sürücülerine gerekli cezai işlem uygulanarak gerekirse trafikten men edilecektir. Sürücülerin alkollü, yorgun, uykusuz olup-olmadıkları kontrol edilecek aksi taktirde sefere çıkmalarına izin verilmeyecektir.

3. Görevli ekiplerimiz, sorumluluk bölgelerinde radarla hız kontrolüne ağırlık verecektir.

4. Arife ve bayram günü halkımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlık civarında rahat ziyaretlerini sağlamak için gerekli trafik tedbirleri alınarak kontrolleri sağlanacaktır.

5. Canlı Hayvan Borsasında kurulan Kurban Pazarına Ekipler görevlendirilerek gerekli trafik tedbirleri İlimizden geçen ve İzmir- Bursa- İstanbul ve İzmir- Ankara gibi önemli şehirleri birbirine bağlayan D.565 ve D.300 Kod Nolu Devlet Karayolunun ilimizden geçen bölümlerinde Vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce gerekli tüm ek tedbirler alınmıştır.

6. Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini arttırmak amacıyla, trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin en az yüzde10'u sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek, bu personel kazaların neden ve sonuçlarından etkin olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirilecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

7. Video-kamera radarlı ekiplerin bayram tatili süresince 24 saat esasına göre faaliyet göstermeleri Ayrıca, Genel hizmet polisleri trafik kural ihlallerine karşı bayram tatili süresince daha hassas olacaklar, trafik ihlalleri ile ilgili olarak gerekli tespit tutanağı düzenleyecek ve trafik ekiplerine teslim edeceklerdir." (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir