• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
İngiliz İş Adamından BBC`nin `Gezi` İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`un ev sahipliğini kazanamamasını ``trajedi`` olarak nitelendiren Sorrell, suçu ``Gezi Parkı olaylarını abartılı bir şekilde verdiğini`` söylediği BBC`ye attı.

Londra`da gerçekleştirilen "Futbolun Liderleri" konferansında konuşan Sorrell, Türkiye`nin 2020 Olimpiyatları`nda ev sahipliğini kazanamamasını ``trajedi`` olarak değerlendirdi.

``Türkiye`nin 2020 Olimpiyatları`nı Tokyo`ya kaybetmesi BBC`nin suçu`` diyen Sorrell, bu yayın kuruluşunun Temmuz ayında meydana gelen Gezi Parkı olaylarını gösteriş şeklinin, Arjantin`in başkenti Buenos Aires`te düzenlenen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) konferansında oy kullanan üyelerin değerlendirmesini etkilediğini savundu.

``BBC, İstanbul`daki protestoları taraflı ve abartarak yayınladı`` ifadesini kullanan Sorrell, CNN`in olayları gösteriş şeklinin de Türkiye`de eleştirildiğini ve olimpiyata ev sahipliği yapma şansını azalttığını belirtti.

BBC`nin buna benzer başka bir olaya da adının karıştığını kaydeden Sorrell, ``Bu ilk değil. İngiltere 2018 Dünya Kupası`nı almak için uğraşırken, BBC`nin FIFA`daki yolsuzlukla ilgili yaptığı Panorama programı da İngiltere`nin Dünya Kupası şansını sıfırlamıştı`` diye konuştu.

Sorrell`ın eleştirilerilerine cevap veren BBC ise ``İstanbul`daki protestolar, haber değeri açısından önemli olaylardı. Bunları yayınlayış şeklimizin eksiksiz ve tarafsız olduğuna inanıyoruz`` açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir