• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
CHP`de `Yolsuzluk Dosyaları` İstifası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

CHP’nin yolsuzluklarla mücadele biriminin başında bulunan, TBMM KİT Komisyonu üyesi olan kısa süre önce de Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, görevlerinden istifa etti.

Erdoğdu, CHP’nin milletvekili çıkartamadığı Erzurum ilinin “denetmen”, Karaman ilinin de “gönüllü” milletvekili olarak görev yapıyordu. Erdoğdu aldığı ani bir kararla tüm bu görevlerini bıraktı.

Vatan’ın haberine göre Erdoğdu’nun bir süredir yolsuzluklara karşı yürüttüğü mücadele ve açıkladığı ve açıklamaya hazırladığı dosyalar partideki bazı isimlerin tepkisine neden oldu, bu isimler Erdoğdu’ya belli konuların üzerine gitmemesi konusunda telkinlerini iletti. Erdoğdu son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kabul etmek durumunda kaldığı TOKİ’deki yolsuzlukları kamuoyuna taşımıştı.

ÇATLAK DERİNLEŞEBİLİR

Erdoğdu’nun açıkladığı bazı yolsuzluk belgeleri, aralarında partinin bazı üst düzey isimlerinin de yer aldığı bir grup tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu tepkilerin kendisine iletilmesinin ardından bir süre düşünen Erdoğdu dün istifa kararı aldı.

Erdoğdu’ya belli alanlardaki yolsuzluk dosyalarının üzerine gitmemesi yönünde baskı yapıldığı da öğrenildi. Bazı yöneticilerin Erdoğdu’yu istifasından geri döndürmek istedikleri ancak başarılı olamadıkları belirtilirken, bu istifanın ardından CHP’de bazı isimler arasındaki çatlağın da derinleşmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir