• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Van Gölü manzaralı modern ahırlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Gölü`ne sıfır kilometrede bulunan Yeşilsu köyü sakinleri EYY (Evini Yapana Yardım) sistemi ile ahırlarını yeniden inşa ediyor. Depremde yıkılan ahırlarını ıs yalıtımlı ve geniş yapmaya çalışıyorlar.

Depremden sonra yapılarını sağlam yapma konusunda daha çok dikkat ettiklerini belirten Metin Ateş Göl, manzaralı ahırlarının da çok güzel olduğunu söyledi.

Metin Ateş, "Eski ahırlarımız çok eski idi, kerpiç duvarlarla örülü idi. Depremde yerle bir oldu. Allah`a şükür deprem anı hayvanların hepsi dışarıdaydı, telef olmadılar. Şimdi yapmış olduğumuz ahırlar hem modern hem sağlam hem de eskisine nazaran daha sıcaktır. EYY sistemi ile üç taksit ile geri ödemeli olarak 17 bin TL`ye mal oluyor ahırlarımız." dedi.

Depreme dayanıklı olarak inşa ettikleri ahırlarını iki üç kata kadar dayanabildiğini söyleyen Ateş, "Yedi kolun verdiler ama ben dokuz kolun attım. Önceki ahırlarımıza bir metre kalınlığında toprak atıyorduk. Damlamasın, damcı gelmesin diye. Şimdi bir tek tahta ve saç geliyor üzerine, ısı yalıtımlı yapıyoruz. Bide Van Gölü manzaralı, karşıda da Süphan Dağı var. Çok güzel oluyor." şeklinde konuştu. (Mehmet Aldemir - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir