• DOLAR 32.496
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2432.797
  • ...
AVM'ler: Perakende Yasası olumlu ama eksik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Tasanlar Bizim AVM sahibi Faruk Tasan, özellikle dürüst davranmayan esnaf ve tüccarların yıllık ciddi bir cezaya çarptırılmasını ön gören Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağını İLKHA'ya değerlendirdi.


AVM'lerde mescit zorunluluğu olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Tasan, alıveriş merkezleri arasındaki mesafe ve haksız rekabetin beraberinde getirdiği zararına satış konularının da taslakta olması gerektiğini belirtti.


"Bizi aldatan bizden değildir"
Allah Resulü'nün (as) "Bizi aldatan bizden değildir" Hadisi Şerifini hatırlatan Tasan, ticaret konusunda da en güzel örneğin Allah Resulü'nde (as) olduğunu söyledi. Tasan, "Allah Resulü (as) bir gün pazarda dolaşırken bir buğday tüccarının yanına yaklaşarak buğdayı eliyle eşeler, buğdayın altının ıslak olduğunu gören Resulullah (sav) 'Bizi aldatan bizden değildir' diyor. Yine başka bir Hadisi Şerifte ise dürüst ve güvenilir tüccarın ahirette peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olacağı müjdesini veriyor. Bizlerde Müslüman olduğumuz için dürüstlüğü ön planda tutmak zorundayız." dedi.


AVM'lerdeki ibadethane zorunluluğunun çok önemli bir konu olduğunu, medyada ibadetlerini yerine getirdiği için insanların işten atıldığını söyleyen Tasan, "İnşallah bu ibadethane zorunlu olması inşallah bu gibi sıkıntıları da giderecek düşüncesindeyiz." şeklinde konuştu.


Poşet kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Faruk Tasan, bunu geç kalınmış bir adım olarak değerlendirerek, "Poşetler kanserojen madde içerdiği için hem çevre kirliliğine sebep oluyor, hem de doğaya çok ciddi anlamda zarar veriyor." dedi.


"Ticarette dürüstlük İslami terbiye ile mümkündür"
Dürüstlüğün yasalarla sağlamayacağını da sözlerine ekleyen Tasan, şunları söyledi, "Allah'u Teâlâ ayeti kerimede 'Bir toplum kendi içindekileri değiştirmediği müddetçe biz onların durumunu değiştirmeyiz' diye buyuruyor. Bu yasalar sadece caydırıcı amaçlı yapılıyor. Esnafın gerçek anlamda bunlardan vazgeçirmek istiyorsanız bunların gerçek anlamda bu insanlara İslami terbiyenin verilmesi gerekir, yoksa vallahi bizler kendimiz değiştirmediğimiz müddetçe helali-haramı bildirmediğimiz sürece gerçek anlamda kimse esnafı dürüst yapamaz." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir